Merhaba SES Gazetesinin değerli takipçileri… Bu hafta ki kilit kelimemiz ‘Stres’. Stressiz bir hayat olur mu? Stresten nasıl uzak durabiliriz. Hep birlikte bunu inceleyelim. Stresten uzak durmak sağlığımız çok önemlidir. Diyeceksiniz ki nasıl uzak duralım, sürekli ayrı bir stresle karşılaşıyoruz. Hayat zorlu bir maratondur. Her türlü zorlukla karşılaşacağız. Önemli olan bütün zorlukların üstesinden gelmektir. Asla ama asla pes etmemek lazım. Eğer pes edersek yaşadığımız olayların ruhumuzda bıraktığı izleri sıcağı sıcağına fark edemeyebiliriz.
Sevgili arkadaşlar stres, günlük yaşantımızda karşılaştığımız bir tepkidir. Çalıştığımız işte, yaşantımızda, ailevi problemlerden oluşan stresler ortaya çıkabiliyor. Stresle baş edemezseniz bu sadece huzurunuzun bozulmasına değil, birçok sağlık sorununun da beraberinde sizi bulmasına etki eder.
Yaşadığımız bu stresle nasıl baş edebiliriz. Sizin için birkaç bilgi derledim.
Stresten uzak, mutlu bir hayat için; Geçmişinle barış ki geleceğini etkilemesin. Diğer insanların senin hakkında ne düşündükleri seni ilgilendirmez. Zaman her şeyi iyileştirir, zamanı tanı. Seni mutlu etmek kimsenin görevi değil, sen hariç. Hayatını başkalarınınki ile karşılaştırma ve onları yargılama. Altını çizerek söylüyorum ki kendi hatasını görmeyen, bencillerden uzak dur. Çok düşünmeyi bırak, cevapları bilmiyor olabilirsin, en beklemediğin anda karşına çıkarlar. Gülümse, dünyada derdi olan tek kişi sen değilsin.
Bir sonraki hafta görüşmek üzere;
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla.