Merhaba çok değerli SES Gazetesi takipçileri. Bu haftaki kilit kelimemiz ‘boş ver’ Ne kadar kapsamlı ve anlamlıdır bu kelime ki hemen hemen bütün kurduğumuz cümlelerde kullanırız.
Ayrılık yaşanır; ‘boş ver be abi üzülme’, Mutlu olmak istiyorsan; ‘boş ver’, Birisini istemiyorsan; ‘boş ver ona gerek yok denir.’, ünlü bir üşenir şöyle demiş; ‘boş ver’…
Arkadaşlar kul plan yaparken kader gülermiş. Kaderimizde ne varsa onu yaşarız. O yüzden olumsuzluğa, karamsarlığa düşmeye hiç gerek yok. Eğer boş vermeyi beceremiyorsanız profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim. Boş ver arkadaşım, yaşa gitsin bu hayatı. Çok düşünürsen ya keyfini ya da keçileri kaçırırsın.
Rahat bir kafanın dört sırrı vardır; ‘aynen, boş ver, neyse, eyvallah’ Bir şey için sürekli çaba gösteririz, mücadele ederiz gerçekleştirmek için olmazsa da üzülmeyin olmasa da olur. Hayat umduğumuz gibi o kadar uzun değil. Yaşamak bir gün o da bugün gibi düşünün.
Geride bir şey kalmayacak diye düşünebilirsiniz, emin olun yaşadığımız bu hayat her gün bize yeni yeni bir şeyler çıkartmaya devam edecektir.
‘Eğer bu hayatta illa kıymet bilmek gerekiyorsa, sadece kendi kıymetini bil. Boş ver be! Nasılsa her rüya güneşle sona eriyor.’ – Bob Marley
Düşünürseniz, boş veremezseniz sürekli kafanızda kurarsınız ama emin olun takmamak intikam almaktan bin kat iyidir. Çok büyük yara almış olabilirsiniz, intikam için yanıp tutuşuyorsunuzdur; gerçekten değmez. Kendi hayatınızı bile bile çöp etmeye değmez. Bırakın ne bulacaksa kendi kendine bulsun.
Sevgili arkadaşlar bir şey diyeceğim;
‘BOŞVERSENİZE’
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla…