Günümüz siyasetçilerinin genel ekseriyeti, siyasetçi kimlikleri ile tanınır, siyasete girmeden önce üzerlerine yapışmış bir kimlikleri yoktur çünkü. Siyasete girip de hala esnaf, mahallenin abisi olarak kalmış çok az bir siyasetçi tanıyorum. Bu değerli insanlardan biri de maalesef hakkın rahmetine kavuştu.

Şöyle bir düşünmeye davet ediyorum sizleri, A partiliyi, B Partiliyi, C partiliyi birleştirebilecek, yan yana saf tutturabilecek kaç siyasetçi var etrafınızda. Halkı ayrıştıran değil, halkın tamamına kucaklayabilen, İYİ Partili, veya AK Partili olarak değil de Ahmet abi Mehmet abi olarak tanıdığınız kaç siyasetçi var hayatınızda. Türk toplumunda siyaset ve siyasetçiye karşı bir güvensizlik tavan yapmış. Hal böyle olunca güvenilir siyasetçiyi bulmak kör kuyuda iğne ile su aramaya benziyor. Vatandaş, vekaletini verdiği vekilini ulaşamamaktan şikayetçi. Ankara’da iş takibi bürosu açan vekiller ise vatandaşı yontmanın peşinde. AÇIKÇASI HALKIN GÖZÜNDE SİYASET VE SİYASETÇİNİN İTİBARI YERLE BİR.

Eskiden bir mahalleye, bir kahveye siyasetçi uğradı mı etrafı insanla dolardı. Şimdi insanlar oturdukları masadan kalkmayı bile tenezzül etmiyorlar. Çünkü gelen siyasetçinin bir itibarı yok. Sözünü dahi dinlemeye değer bulmuyor vatandaş. İşte itibarı yok olmuş bir topluluğun içinden tek tük ender kalmış iyiler ortaya çıkınca onlarda yıldızlar gibi parlıyor. Parlayan yıldızlardan biri daha kayıp gitti aramızdan. Köşk’ün Haydar abisi Köşk Belediye Meclis Üyesi Haydar Tunç, önceki gün inanmak istemediğimiz acı bir haber ile hakkın rahmetine kavuştu. Arkasında büyük bir miras bıraktı. Bıraktığı miras mal, mülk değil, iyi bir insan olgusu. Köşk’ün örnek kişiliği, örnek siyasetçisi, örnek esnafı bu fani dünyada verdiği molasını tamamladı ve ahiret yolculuğuna çıktı. Allah rahmet eylesin. Dargınları barıştırmak için sarf ettiği mücadelesi cenazesine yansıdı. Farklı farklı siyasi görüşe sahip, aynı masanın etrafında bile oturamayacak insanları aynı safta yan yana dizdi. Aynı maddeye hep birlikte el kaldıramayanları hep bir ağızdan ‘iyi bilirdik’ dedirttirebildi. Sevenlerinin gözünde hayata erken veda etti ama hayatıyla geride kalanlara bir ders verdi. Arkasından hep hayır ile yad ediliyor. Herkes üzgün, herkes şaşkın. Ama herkes hemfikir ‘Köşk iyi bir insanı, iyi bir siyasetçiyi’ kaybetti. Boşluğu zor doldurulacak bir isim. Parayla, siyasi kimlikle iyi insan olunmuyor. Yardımseverlikle, alçak gönüllülükle, güler yüzle iyi bir insan olunuyor. İtibarı yerlerde sürünen siyasete itibar kazandıran, hayatta hala iyi insanlar varmış dedirten Haydar abimize Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine Allah sabırlar versin. Bütün köşklülerin başı sağolsun.