Uzun bir pandemi sürecinden sonra okullarımız 6 Eylül 2021 Pazartesi günü açıldı. Öğrenciler öğretmenleri ile, arkadaşları ile buluştu. Uzaktan eğitimden yüz yüze eğitime geçildi.

Rabbim göz aydınlığımız olan çocuklarımıza zihin açıklığı versin. Yüce dinimiz İslam da okumayı emrediyor. Ancak herkesin bildiği gibi Peygamberimiz’e İnen ilk ayet: “OKU” değildir! İnen ilk ayet: “YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU” ayetidir. “Oku” ama ALLAH’IN ADIYLA OKU” Besmele çekerek oku. Okurken Allah’ın adını ZİKRET” Bizler besmele kültürü ile yetişmişiz. Yatağa yatarken bismillah diyerek yatarız. Yatağımızdan kalkarken bismillah diyerek kalkarız. Evimizin kapısını açarken bismillah diyerek açar, kilitlerken bismillah diyerek kilitleriz. Bismillah demek, Ben işimi yaparken “Allah’ın adıyla” yapıyorum, demektir. İşte eğitime başlayan öğrencilerimiz de evinden çıkarken, servise binerken, okula, sınıfa girerken, kitabını, defterini açarken bismillah diyerek açmalı ve bu kültürle yetişmelidir. Yani bismillah diyerek okumayı, iş yapmayı ihmal etmemelidir. Geçen hafta 2021-2022 Balık av sezonu açılışında Beykoz Poyrazköy’de yapılan törenine katıldım. Törende yapılan protokol konuşmaları ve okunan Kur’an-ı Kerim’den sonra, Çekmeköy Müftüsü ve Beykoz Müftü Vekili olarak dua etmek için davet edildim. Sunucu protokoldeki davetlileri de sahney davet etti. Hep birlikte ellerimizi açtık ve dua ettik. Vira bismillah diyerek denize ağlarını atan ve tevekkülle rızıklarını elde etmek için çaba gösteren balıkçıların ağlarından dolu dolu balık çıkması için dua ettik. Bugün de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın başarıları için dua ediyorum. Çocuklarımıza ve gençlerimize şunu söylemek istiyorum. Okuyun!
Yaratan Rabbinin adıyla Okuyun… Kendini ve Rabbini tanımak için Okuyun… Yaratılış gayeni ve varoluş nedenini anlamak için Okuyun… Yücelmek, izzet ve onur sahibi olmak için Okuyun… Mazlumlara umut, kimsesizlere kimse olmak için Okuyun… Düz yolda şaşmamak, dağları, yolları aşmak için Okuyun… Fatih Sultan Mehmet, Bir şehirde 3 şey önemlidir diyor. Bu üç şey: Kanalizasyon, hamam ve kütüphane. Kanalizasyon “şehrin” kirini, Hamam “bedenin” kirini, Kütüphaneler “ruhun” kirini temizler, diyor. Ruhun kirini temizlemek için Yaratan Rabbinin adıyla okumak gerekir. Bu vesile ile, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğretmen, öğrencilere ve anne-babalara hayırlı olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Cuma’nın rahmeti, bereketi hepinizin üzerine olsun.