Merhaba çok değerli SES Gazetesi okuyucuları,
Yine bilimsel bir konu ile ilgili karşınızdayım. Beynimizi zinde tutmak için neler yapmalıyız. Beynimizi nasıl dinç tutmalıyız hep birlikte inceleyelim. Yaşımız ilerledikçe her organın yıprandığı gibi beynimizde yıpranıyor. Belki birazdan vereceğim etkili yollardan hariç basit bir egzersizlerle de beynimizi zinde tutabiliriz.
Hafıza, öğrenme, tanıma, iletişim kurma ve karar verme gibi zihinsel becerilerin yaşlanmayla birlikte zayıflaması yaygın görülen bir durum olsa da bu durum kaçınılmaz bir son değil. Düzenli beslenmeden sosyalleşmeye, yabancı dil öğreniminden bir enstrüman çalmaya uzanan bir dizi yolla beynimizi zinde tutmak mümkün olabilir.
Bir şeyden daha bahsedeceğim arkadaşlar, zaman öyle bir şey ki vücudumuz gibi beynimiz de zamana yenik düşüyor ve yaşlanma evresine geçiş yapabiliyor. Beynimizi zinde tutmak için aktif yani gayet sosyal bir yaşam ile bu işi başarabilirsiniz. Uzmanların Alzheimer gibi hastalıklara karşı önerdikleri egzersizler ile beyni canlı ve genç tutmanın tutmanın mümkün olduğunu dile getiriyorlar.
İşte beynimizi genç tutmak için yapabileceğiniz basit şeyler;
1- Bedeni aktif tutmak
2- Düzenli meditasyon
3- Her gün yeni fikirler üretmeye çalışmak
4- Sebze, tahıl, balık, meyve ağırlıklı beslenme
5- Düzenli uyku
6- Yeni şeyler denemek, öğrenmek
7- Olumsuz düşüncelerden uzak durmak