Güncellenen Koronavirüs verilerini gördüğümüzde Aydın’ın hem vaka sayısının azlığı hem de aşılanma oranında başarılı olduğu açıkça görülüyor.
*
Ama şöyle bir sokakları gezmeye başlayınca doğru dürüst kimsenin maske takmadığını, sosyal mesafe kurallarına bile uyan insan olmadığını görüyoruz.
*
Bu şartlara rağmen Aydın başarılıysa birkaç aya kadar mevsim kışa dönünce geçen yıldan daha fazla kısıtlamanın geleceğini tahmin etmek pek de güç değil.
*
Aydın gibi gerek dışarıdan gerekse yurt içinden gelenin gideni çok olan şehirler için ek önlemler alınabilmeli.
*
Oysaki biz aşıda bile daha istikrarı yakalayabilmiş değiliz. Üçüncü hatta dördüncü dozlar vurulurken sürekli evrim geçiren bir virüs karşısında aşıdan ziyade herkesin kişisel koruma tedbirlerine uyarak asıl korunmasını sağlayacağı gerçeğini görmezden geliyoruz.
*
Vaka ve ölüm sayılarına bakmadan “Tekrar kapanma olur mu?” sorusunu sormamızın temelinde de bu sorumsuzluk yatıyor.
*
Çünkü zaten ekonomik sorunları iliklerine kadar yaşayan esnaf ve vatandaşın gözünde koronavirüsten ölmekten daha büyük öncelik maddi olarak ayakta kalmak ve yaşamını idame ettirmek.
*
Alınan bunca tedbire rağmen hedeflere ulaşılamazsa artık mevcut hükümetin savunacak bir yanı kalmayacak.
*
Tekrar kapanma durumunda yaşanacak başta halk başta ekonomik sorunlarının faturasını mevcut hükümete kesecek gibi görünüyor.
*
Çünkü halk verilen yetkiyle yürütmeyi teslim etmiş. Ve bu başarılamamışsa. Dünyada salgından dolayı iktidarın ve başkanlığın değiştiği bir seçime tanık olabiliriz.