Mesih, (Maşiah) İbranice’de; kutsal yağ ile ovulmuş, meshedilmiş, kutsanmış; anlamına geliyor.
Kuran-ı Kerim’de; Nisa (157-158) “Halbuki onlar onu ne öldürdüler, ne astılar. Fakat öldürdükleri onlara Hz. İsa gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bundan dolayı tam bir kararsızlık içindedirler. Bu konuda zanna uymak dışında hiçbir bilgileri yoktur. Kesin olarak onu öldürmediler. Bilakis Allah onu kendi katına yükseltmiştir. Denilmektedir.
Hz. İsa beş büyük peygamberden biridir. Kudüs’te, Allah’ın takdiriyle sadece anneden Hz. Meryem’den dünyaya gelmiştir. Hz. Meryem’e atılan çirkin iftiralara karşı, Kuran-ı Kerim’de, Âli İmran Suresinin 42, 43 ve 47. ayetleri ve Meryem Suresinin 20, 21, 22, 23. ayetlerinde Hz. Meryem’in iffeti hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Allah tarafından ortaya konmuştur. Hz. İsa, İsrailoğlu olarak bilinen kavme gönderilmiştir. İncil’in elçisidir.
İslam kaynaklarına göre dokuz mucizesi bulunur. Bunlardan bazıları; Gözleri kör olanların gözlerini açması, Kavminin sakladıklarının ve yediklerinin yerini bilmesi, dört tane ölüyü diriltmesidir. Âli İmran Suresinde, Hz. İsa, Hz. Meryem ve Hristiyanlık anlatılır. İmran Hz. Meryem’in babasıdır. Âli İmran “İmran ailesi” anlamına gelir.
Hz. İsa kıyamet yaklaştığında, dünyaya inecek. Deccal’i öldürecektir. Deccal, ahir zamanda Mesih’in ikinci kez dünyaya gelmesinden önce insanları dini inancından saptırarak, kötülüğe ve sapkınlığa yöneltecek, bir akımı, ideolojiyi, onu kuran kişiyi belirtmek için kullanılan bir kavramdır. Hz. İsa Deccal’in fiziki varlığını öldürecektir. Manevi zararlarını yok etmek görevini Hz. Mehdi’ye bırakacaktır.
Hz. İsa tekrar dünyaya gelişinden sonra kırk yıl yaşayacaktır. Adaletli bir hükümdar olacaktır. Allah’ın kitabı Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (A.S) sünnetiyle hükmedecektir. O, İslam’dan başka hiçbir dini kabul etmeyecektir. Sadece Allah’a ibadet edilecektir.
Hz. Isa dünyaya ikinci kez geldiğinde, 40 yıl yaşayıp ölecek, Müslümanlar onun cenaze namazını kılıp defnedeceklerdir.
Dünya kıyamete yaklaşıyor. İklimsel sorunlar, depremler, doğal afetler, salgın hastalıklar, insanların gitgide manevi değerlerden uzaklaşması, kıyametin yaklaştığını gösteriyor. Başka gezegenlerde yaşam koşulları oluşturmaya çalışmak, bencilce bir çözümdür toplumsal değildir. İlahi asalet bencillere fırsat vermeyecektir. Evrenin tek bir hakimi vardır. Allah (c.c.)