"Eller gider MERSİN'e biz gideriz tersine." diye bir terim vardır.
Sahil kenarlarının cıvıl cıvıl olduğu bu yaz günlerinde biz de dostlarımızla birlikte bir haftalık Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu turu yaptık. İsveç'ten değerli dostum Besim Yılmaz Kavakçıoğlu ile birlikte İzmir-Adana yolculuğunun ardından Adana'ya vardık. Havaalanından kiraladığımız araba ile önce, yaklaşık iki saat sürecek olan Gaziantep yolculuğuna koyulduk.
Yemek deyince ilk akla gelen Gaziantep, Gaziantep deyince ilk akla gelen İmam Çağdaş Lokantası'nda acılı bir öğle yemeğinin ardından 20 yıllık dostlarım sedefkar ustası Bülent Fıstıkçı'yı, babası Ali Dayı'yı, küçük oğlu Çağrı Fıstıkçı'yı ziyaret ettik. Daha sonra Antakya yolculuğumuz başladı.
Keyifli geçen yolculuğun ardından Antakya'da bölgenin en iyi ney yapım ustası Murat kardeşimizi, ve ailesini evlerinde ziyaret ettik.
İçilen acı kahvelerin ardından medeniyetler kenti Antakya merkezde bir otele yerleştik.
Antakya gerek tarihi, gerek misafirperver insanlarıyla, gerekse o eşsiz kültürüyle bizi adeta büyüledi.
Gençlik kampları lider yetiştirme kurslarından tanışıp dost olduğum Antakya'nın bilinen, tiyatro sanatçılarından Mesut Kurt arkadaşımın misafirperverliği de takdire şayan idi.
Akşam yemeği için gittiğimiz eski bir handa canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendik. Bilinen Urfa Sıra Gecelerini aratmayacak nitelikte müzik ziyafeti sunulan Pasha Restaurant gerek yemekleri gerekse mistik atmosferi ile bizlerden tam not aldı.
Yenilen gece künefesi de enfesti.
Sabah kalktığımızda eski Antakya sokaklarında dolaşmaktan ve Asi Nehri kıyılarında gezinmekten büyük haz aldık.
Öğleyin Mesut bizi yöresel yemeklerin yapıldığı bir lokantaya götürdü.
Lezzeti doyumsuz Hatay yemeklerine, medeniyetler kentine ve eskimeyen eski dost Mesut'a veda etme vakti gelmişti.
Hoşçakal Antakya! Hayran kaldık sana. En kısa zamanda yine geleceğiz.
Yılmaz Amca'nın kaptanlığında Mersin'e ulaştık.
Bir önceki Nazilli Kaymakamı, şimdiki Mersin Vali Yardımcısı İbrahim KÜÇÜK abimiz Mersin Öğretmenevi'nde yerlerimizi ayırmıştı.
Muhteşem deniz ve havuz manzaralı geniş odaları olan bu Öğretmenevi beş yıldızlı otellerden farksız.
Yorucu yolculukların ardından bu konfor bizlere çok iyi gelmişti
Sayın valimiz akşam yemeğinde bizleri, muhteşem bir balık ziyafeti ile misafir etti.
Erken yatılıp erken kalkılacaktı. Mersin gezilecek, dostlar ziyaret edilecek ve mesai bitiminde de Sayın vali yardımcımızın da bize katılacağı, yaklaşık 6 saat sürecek uzun bir yolculuğa çıkacaktık.
Rotamız MARDİN ve MİDYAT...
(haftaya devam edecek)