Tarihinin en sıcak günlerini yaşayan Aydın’da yaşayan bizler nerdeyse yaşadığımız cehennem sıcaklarını unuttuk.
*
Komşumuz Muğla ve Antalya’da olmak üzere pek çok yerde çıkan orman yangınları adeta yüreğimizi dağladı.
*
Yangınlardan Karacasu, Didim ve Söke ilçelerinde de çıksa da çok şükür ki büyük bir felakete dönüşmeden alt edildi.
*
Bu esnada tedbiren mesire alanlarını, milli parkları ve ören yerlerini yüksek yangın riskinden dolayı hemen ziyarete kapatan yerel yöneticileri ve Muğla’da büyük bir özveriyle çalışan Aydın İtfaiyesini kutlarım.
*
Asıl üzücü olan ise bunun bir iktidar-muhalefet kavgasına dönüşmesiydi.
*
Dünyanın her yerinde helikopter ve uçakla söndürme yapılırken bizde neredeyse uçağa gerek yok, masrafları çok ağır gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı.
*
Ama sosyal medyanın gözünü seveyim. Neyin yanlış neyin doğru olduğunu saniye saniye bize gösteriyor artık.
*
Gerçekleri hiç yorum katılmamış haliyle görüyor ve yorumluyoruz.
*
Çıkan yangınlardan çıkarılacak dersler var elbette. Ama doğayı koruma konusunda sınıfta kaldığımız açık… İLHAMİ ORTEKİN’E HAKKIMI HELAL EDİYORUM
19 yıl önce takvimler 2003’ü gösterirken sahibi olduğum Son Nokta Gazetesi’nde o zamanın Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin’le olan anılarımı paylaşmak isterim.
*
2004 seçimleri öncesi Ortekin, AK Parti’den aday olma kararı almıştı. Benim gazetem ve yazarlarım da İlhami Ortekin’in bazı söylemlerini ve yönetim tarzını beğenmemiş olacak ki sürekli eleştiriyordu.
*
Bir sabah ofisimizde çalışırken aniden gürültüler gelmeye başlayınca dışarı koştuk ama kapımızı açmayı başaramadık. Çünkü matbaamızın kapısının önüne tam 14 kamyon taş dökülmüştü.
*
AK Partili bir belediye başkanının basını susturmasının en güzel yolunu bulduğunu ve basıldığı matbaanın önünü bir şantiyeye çevirdiğini sağolsun gazeteci arkadaşlarım haber yapınca ortalık çok karıştı.
*
Ben mahkemeye gidip davacı oldum ve yapılan bilirkişi incelemesiyle yürütmenin durdurulması kararı alındı.
*
Yapılan yanlış düzeltildi ama Ortekin’in amacı hasıl olmuştu. Gazete ve matbaamın da sonu gelmişti.
*
Daha çok şey yazılabilir, söylenebilirdi ama hatırını saydığım büyüklerim araya girerek barışmamızı sağladı.
*
Önceki gün hayatını kaybeden İlhami Ortekin ile benim de acı tatlı anılarım oldu. Yönetim ve siyaset üslubunu tasvip etmesem ve yüzüne karşı eleştirsem de babacan hali her zaman bu kusurlarını örtmeyi sağladı.
*
Aydın siyasetinin bir dönemine damga vurmuş olan İlhami Ortekin’den en çok zarar gören insanlardan biri olan benim bile hatıralarımda artık o mümtaz bir insan olarak kalacak.
*
Mekanı cennet olsun. Ona karşı dünyalık haklarımı helal ediyorum…
*