Değerli dostlarım, 2021/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" kapsamında kamu kurumlarının tasarruf yapmak amacıyla günlük gazete satın almaları ve yine tasarruf yapmak amacıyla ilan ve reklam vermeleri yasaklandı.
*
Bedeli 1 TL olan bir gazetenin satın alınmasına yasak geldi sizin anlayacağınız.
*
Büyük fedakarlıklarla ve düşük bütçelerle halkın haber alma özgürlüğü adına görev yapan yerel basın kuruluşlarımız, bu kararlarla önemli ölçüde gelir kaybedecek ve ekonomik anlamda daha da zor bir döneme girecektir.
*
Ekonomik darboğazdan çıkamayacak olan yerel basın kuruluşlarının bir bir kapanması ve binlerce meslektaşımızın işsiz kalacak olması, ekonomik ve sosyal dengeleri bozmanın yanında, yerel demokrasiye de büyük darbe vuracaktır.
*
Ürettiği tek şey para ile satılması kanunen de, ahlaken de mümkün olmayan 'haber' olan sektörün, tek destekçisi durumundaki kamu kurumlarının ilan ve reklam vermesinin yasaklanması, akıl almaz bir uygulamadır.
*
Özellikle pandemi süresince ekonomik zorluk yaşayan esnaflarımız olmak üzere tüm sektörlerin yanında olan, onların sıkıntılarını kamuoyuna duyuran, gazetecilerdi.
*
Canlarını dişine takarak görev yapan sağlık ve güvenlik görevlilerinin sesi gazeteciler oldu. Vermek istedikleri siyasi mesajları, eleştirileri, yaptıkları hizmetleri ve çalışmaları kamuoyuna duyurmaya çalışan iktidar veya muhalefet kanadındaki siyasetçilerin de yanında gazeteciler vardı.
*
Evlerine hapsolmuş milyonlar, dünyanın, ülkenin ve yaşadıkları kentlerin gündemini 7/24 görev yapan gazeteciler sayesinde öğrenebildi. Şimdi ise kazancının yüzde 62'sini vergi olarak devletine ödeyen, iyi, kötü, her gününüzde yanınızda olan gazeteciler evlerine ekmek götürememe riski ile karşı karşıya…
*
Siyasetçiler, sivil toplum örgütleri, esnaf ve vatandaşlar bilmeli ki, kötü günlerinizde arkanızda duracak bir gazeteci bulamayacak duruma gelebilirsiniz.
*
Ülke ekonomisinin 1 (bir) liraya muhtaç olduğu izlenimi veren bu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
*
Gerçekten tasarrufa gerek varsa; başka uygulamalardan vazgeçerek, kamudaki israfı durdurarak başlamalıyız.
*
Satış ücreti 1(bir) TL olan gazetelere yasak getirerek ekonomi düzelmeyecektir.
*
Unutmayın bir gün herkes basına ihtiyaç duyabilir…
*
Saygılarımla...