Sevgili okurlarım,
Bugün sizlere maalesef gördüğüm üzücü bir tabloyu anlatacağım. 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 2 yıl 3 ay 6 gün geçmiş ikamet ettiğim Nazilli’de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri haricinde Nazilli Belediyesi’nin hizmetlerini neredeyse göremez olmuşuz. Gerçi Belediye Başkanına da hak veriyorum, önce eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın izini silmek ve ona istihbarat götürmesin diye daire müdürlerini değiştirmesi gerekiyordu. Sonra A takımındaki İYİ Partili ağabeylerinin hazırladığı listede yer alan Daire Müdürlerini göreve getirmesi gerekti. Sonra baktı ki gelen gideni aratıyor, bir değişiklik furyası daha başlattı. Sonuç ne mi değişen çok bir şey yok. Aslında utanmasa ve siyasi baskı oluşturmayacağını bilse birçok müdürlükte eskiye dönecek. Ama diyelim bunda da hayır vardır…
**
Evet, dile kolay 829 gün geçmiş ve bir türlü düzeni oturmamış, hizmet etmek için mehteran gibi 2 ileri 1 geri giden ancak bazen yere düşüp o öne geçtiği adımları da kaybeden bir Nazilli Belediyesi var. Daha önce yazdığım ve gerçekten inanarak kaleme aldığım, “Çalışkan Başkan; ' Kürşat Engin Özcan', 'Nazilli Belediyesi sınıfta kaldı!” ve Başkan Özcan'a net soru: 'Yönün Neresi?' yazılarımda belirttiğim hususlarda maalesef bir arpa boyu yol alınmadığını üzülerek halen görüyorum. Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, SÖZDE çok çalışıyor ama maalesef ki ortada halen İCRAAT yok. Üzülüyoruz ki ortada şuana kadar köklü bir değişim OLACAĞIYLA İLGİLİ de herhangi bir ışık yok. Hani o 30 DEV PROJE, ÇAĞDAŞ ŞEHİR NAZİLLİ sloganlarını bu yazımda anlatmayacağım. Önümüzdeki yazımızda onları irdeleyeceğim. Birçok projenin o seçim kitapçığını doldurmak için yazıldığını, fotoğrafların bile ‘Google Amca’dan aranırken görseli beğenilerek seçildiğini felan dile getirmeyeceğim….
**
Sizlere bu yazımda yer alan fotoğraftan aldığım izlenimi yazacağım. Bir Belediye Başkanı düşünün mesai günü işi-gücü bırakıp yakın bir İl’de olan Genel Başkanına eşlik eden. Bunda ne var diyeceksiniz. Haklısınız bir şey yok. Çünkü bölgedeki tek, Türkiye’deki en büyük ilçe belediye başkanı sayın Kürşat Engin Özcan. Ancak fotoğrafta da göreceğiniz gibi, Başkan Özcan’ın İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e sunduğu bir dosya var. Başkan Özcan’ın anketçi olan eski danışmanına mı hazırlattı bilmiyorum ama ‘Aydın, seçmen eğilimleri araştırması’ yazılı dosyası beni ziyadesiyle üzdü. Çünkü kendisine oy vererek şehri yönetmesi istediği Nazillilileri unutarak kendisini İYİ Parti’nin İlçe Başkanı mı?, İl Başkanı mı? Yoksa Milletvekili olarak gördü? merak ediyorum. Sayın Başkan bu tarz siyasi analiz raporları, teşkilatlar verir. Kendi teşkilatlarını yok sayarak acaba önümüzdeki dönemi mi düşünüyorsun?
Bazen hak vermiyor da değilim. Bu gidişatla maalesef 2. döneminiz olmayacak. Bu gidişle partinizde sizi destekleyen arkanızda kimse kalmayacak. Artık silkelenin ve önünüze bakın. Siz siyasi partinizin ağabeyi pozisyonundasın amenna ama bu ilçenin, bu güzel Nazilli’nin Belediye Başkanısınız. Vatandaşlar sizden hizmet bekliyor. Çeşitli bahanelerin arkasına sığınan, borcu bahane eden bir Belediye Başkanını görmek istemiyorlar. 30 DEV projeden en azından dişe dokunur 10 projenizin artık hızlıca başlaması lazım. Yoksa kimse sizi önümüzdeki genel seçimde Milletvekili sıralamasında 1. sıraya yazmaz. Kimse size oy da vermez. ‘Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak’ deyiminde olduğu gibi siz Milletvekilliği hayalleri kurarken, eldeki Belediye Başkanlığı’ndan olmayın. Millet sizi Belediye Başkanlığı koltuğuna vekaleten oturttu bunu unutmayın, ona göre hizmet üretin…
Size çalışmalarınızda başarılar diliyor, beni yalancı çıkarmanız için hizmet etmenizi bekliyorum. Parke taşı döşeme, kırsal mahallelere bayrak dikme haricinde kalıcı ve vatandaşın yararlanacağı projeler….