CHP Nazilli ilçe örgütü adına Nisan ayından bugüne kadar oldukça hareketli geçiyor. Son seçilmiş ilçe başkanı Serkan Sevim’in yönetiminden 11 kişinin istifa ettiği haberi 07 Nisan da kamuoyuna sosyal medya kanallarıyla duyuruldu. Devam eden süreçte il başkanı Ali Çankır’ın da istifaları doğrulaması üzerine, CHP Tüzüğü’nün ilgili maddeleri gereği istifa edenlerin sayısının, yönetim kurulu üye tamsayısının 2/3 nü bulması üzerine mevcut yönetimin görevi sona ermiş oldu. Akabinde yine mevcut tüzüğe göre ilçelerde 5 kişiden oluşan geçici bir komisyon oluşturulmuştur. Nitekim 5 kişilik geçici kurul 19/04/2021 tarihinde CHP yetkili organlarının kararıyla Serdar Alptekin başkanlığında oluşturuldu. Şahsımda bu 5 kişilik komisyonda ilçe yönetici olarak yer aldım.
Geçici komisyonun oluşturulduğu gün yaptığımız basın açıklaması sırasında; özellikle parti örgütünden bazı arkadaşların karamsar bir havada olduğu ve taraflı bir komisyonun oluşturulduğu yönünde düşünceleri olmuştur. Fakat bugüne kadar gelinen sürece bakıldığında, fiili olarak komisyonun tarafsız kaldığı görülecektir. Tabi ki komisyonda yer alan kişilerin gönlünde ve fikrinde desteklediği bir grup olabilir ama en azından uygulamada tarafsız bir tutum sergilemeye çalıştığımıza inanıyorum.
Adı geçen komisyon, parti tüzüğü gereği 30 gün içerisinde seçimleri yapmak üzere olağanüstü kongre yapmakla yükümlü olarak görevlendirilmiştir. Tabi ülkenin durumu ve pandemi sebebiyle söz konusu süre içerisinde kongre yapılamamıştır. Nihayet pandemi yasaklarının sona ermesi ile genel merkez kararı sonucu 03 Temmuz 2021 Cumartesi günü olağanüstü kongre gerçekleşecektir. Şu anda ilçe başkanlığı için iki aday yarışacaktır. Önceki seçilmiş başkan Serkan Sevim ile şu anki mevcut komisyonda ilçe başkanı olarak görevlendirilen Serdar Alptekin, kongrede kozlarını paylaşacaklardır. Her iki başkan adayının da bugün itibariyle kesinleşmiş bir yönetim kurulu listesi kamuoyuna açıklanmamıştır. Bir önceki dönem de yaşanan yönetici istifaları sebebiyle, her iki tarafta isimleri belirlerken oldukça dikkatli davranacaktır. Fakat kanımca yine de burada önemli olan husus, oluşturulacak kadronun faydalı, kalifiye ve çalışkan isimlerden oluşmasıdır. İl başkanı yada ilçe başkanının her dediğine kendi hiçbir düşüncesini beyan etmeden sadece “evet” diyecek, çoğunlukla toplu cemiyetlerde ve basın açıklamalarında fotoğraflarda boy gösterecek, parti çalışmalarına ve toplantılarına katılmayacak yada koltuk doldurmak için gelecek yöneticilerden oluşan bir ilçe yönetimi partiye hiçbir fayda sağlamayacaktır. Fakat ülkemizde ki siyaset ne yazık ki kişilere dayalı olduğundan ve sistemsel hiçbir oluşum öngörülmediğinden, “o günün şartlarına ve kişilerin menfaatlerine uygun” bir siyaset anlayışı yürütülmektedir. Çoğunlukla seçilmeyi isteyen il yada ilçe başkanları ileride “milletvekili, belediye başkanlığı” gibi koltuklara oturabilmek için aday olmaktadırlar. Nitekim en küçük bir genel yada yerel seçimde adaylık için, mevcut il yada ilçe başkanlıklarını görev süresi dolmadan arkasına bile bakmadan terk edip gidenlere çok rastlanmaktadır. Bu kişilerin sonrasında siyaset arenasında nasıl hatırlandığının takdiri de siz okuyuculara aittir. Umarım seçilecek olan Nazilli Chp ilçe yönetimi bu konuda eşit, tarafsız, parti ve vatandaşların menfaatine uygun hareket etmek konusunda başarılı olurlar ya da en azından bu yönde bir adım atma uğraşını verirler. Ümidimiz bu yönde olacaktır. Siyaset anlayışı herşeyden önce dürüst, ilkeli ve tutarlı olmalıdır. Siyaset yapan kişi; bir partiliye, bir vatandaşa söz veriyorsa bunun karşılığını vermelidir. Bir söz söylüyorsa, bunu dinleyenler inanmalıdır yani siyasetçi bu inancı sağlamalıdır. Yalan söylememelidir. Fikirleri oynamamalıdır, dediğinin arkasında durmalıdır. Partimiz içerisinde böyle kişiler de vardır, önemli olan bu kişileri yüceltebilmek ve hak ettiği konumlara getirebilmektir. Hak edenin hak ettiği konumlara gelebilmesi ümidiyle, 03 Temmuz 2021 günü yapılacak olan olağanüstü kongrenin huzur ve barış içerisinde gerçekleşmesini diler, tüm taraflara başarı dileklerimi sunarım… En büyük temennimiz de önümüzde ki seçimler de CHP iktidarını kutlamak olacaktır. Saygılar…