Merhaba sevgili SES Gazetesi okuyucuları. Bu hafta sizlere genel bilgi tarzında bir konudan bahsedeceğim. Günümüz insanını kısaca sizlere özetlemeye çalışacağım. Bir insan neden sevilmez, bir insana neden ısınılmaz, bir insanı neden bulunduğun ortamda istemezsin… hepsinin nedeni sizlere bahsedeceğim.
Günümüz insanını geçtiğimiz bu dönemde gerçekten anlamak çok zor. İnsanlarda inanılmaz kibir, kendini beğenmişlik, bilmişlik var. Asla ama asla hatalarını kabul etmezler. Sizi dinlemeyip her zaman kendi bildiğini söylüyorlar. Ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama gerçekten ben günümüzdeki insanları tanıyamıyorum. Ciddi bir konu konuşursun fakat karşındaki insan seni ciddiye almayıp o konuları makaraya alıyorlar. Yani bunun tarifi yok bence. Ben hayatım boyunca insanlara hiçbir zaman önyargılı yaklaşmadım. Fakat son birkaç senedir, yaptığım işten de kaynaklanıyor olabilir, insanlardan son derecede nefret eder oldum. Önyargılı yaklaşır oldum ve bundan hiçbir zaman pişmanlık hissetmedim.
Evet sevgili okuyucular bence günümüz insanının en büyük problemlerinden ilk sırada ‘Cehalet’ var. Sevdiğim çok güzel bir söz var; ‘Cahile laf anlatamazsın, o her şeyi bilir’ bu söz açıklamaya yeter artar bile. Daha sonra insanlara ‘aşırı ego’ yüklenmiş olması. Onun arkadaşından ‘Açgözlülük’ geliyor. Tabi yaşadığımız çağdan dolayı ‘Empati Eksikliği’ de olmazsa olmaz. İnanılmaz bir ‘Vicdansızlık’ var. Son derece ‘Akıl Yoksunluğu bulunmaktadır ve son olarak ‘Çevreye Saygısızlık’ deyip konuyu sizlerin huzurunuza bırakıyorum.
Bir sonraki hafta yine güzel bir bilgiyle buluşmak dileğiyle…
Kalın Sağlıcakla
Saygılarımla…