Merhaba çok değerli SES Gazetesi okuyucuları. Bu hafta sizlere çok güzel bir konudan bahsedeceğim. Başlıkta da gördüğünüz gibi bu hafta kilit kelimemiz ‘okumak’tır. Evet sevgili okuyucular bence her insanın okumak gibi bir alışkanlığı olmalıdır. İlla kitap okumak değil mesele gazete, dergi makale vb. ne olursa olsun insanoğlu okumalıdır.
Okumak bence bir bilgi arayışıdır. Okuyan insan gelişir. Önceden ansiklopediler vardı. Yıllık ödevlerimizi oradan yapardık. Herhangi bir şey öğrenmek istediğimiz de yine ansiklopediler yardımcı olurdu bize. Ansiklopedilerin arama kutusu yoktu. Alfabetik sıraya göre buluyordun, zevkli oluyordu. Şimdi öyle değil giriyorsun arama motoruna yazıyorsun çıkıyor copy-paste yaparak istediğin bilgiyi hafızana kazıyorsun. Hatta ansiklopediler cebimizde yani cep telefonlarımız.

1480 yılından kalma el yapımı bir kitap. Giriş cümlesi şöyle;
"Okumak insanı binbir gözlü yapar."
İşimiz yoğun olsa da, okumaya vakit ayırmalıyız arkadaşlar. Hiçbir şey için geç değildir bu hayatta. Zararın neresinden dönsen kârdır. Okumak, İnsanlı bilgili yapar. Farkında olmadığımız binlerce zenginliği bize sunar. Kitap okumak insanın ruhunu öyle bir rahatlatır ki anlayamazsınız.
"Sadece kitap okumak yetmez insana. Bazen meydan okumalı; kendine, hayata, dünyaya..."
Lev Nikolayeviç Tolstoy
Evet arkadaşlar dünyamızı değiştirmek istiyorsak kesinlikle okumalıyız.

Sizlere bol okumalı günler dilerim.
Kalın sağlıcakla
Saygılarımla.