Merhaba değerli SES Gazetesi okuyucuları. Bu hafta yine ilginç bir bilgiyle karşınızdayım. Belki bahsedeceğim bu bilgiyi sosyal medyadan görmüşsünüzdür. Görmeyenler için kesinlikle yararlı ve ilginç bilgi olacağına eminim. Bizzat ben denedim ve oldu diye düşünüyorum.
Evet, değerli okuyucular bu hafta sizlere sol ve sağ elimizin ne gibi özellikleri var ona bakacağız. İslamiyet’te sol el ve sağ el arasında kimi farklılıklar olduğu belirtilmiştir. Örneğin, yeme-içme mevzusunda Hz. Muhammet’in sol elle yeme-içmeyi hoş karşılamadığı belirtilerek, sağ elle yemek yemenin sünnet olduğu, sol elle ise “şeytanların” yiyip içeceği ifade edilmiş. Keza sağ elle eylemleri gerçekleştirmek iyi insanın alamet-i farikası olarak görülmüş. Bu bağlamda, sol el ile sağ el arasında İslamiyet’te niteliksel bir farklılığın olduğuna inanılmış.
Bu tabi ki bir iddiadır. Kiminiz inanır, kiminir inanmaz. Sosyal medya gezerken gördüğüm için sizlerle paylaşmak istedim.
Şimdi gelelim iddiamıza; sol elin kendini dezenfekte edebilme özelliği olduğunu ve bu özelliğin sağ elde olmadığını biliyor muydunuz? Sağ elin avuç içinde ise uyumanıza yardımcı olan uyku baloncukları yer alır. Sağ tarafınıza yatıp yüzünüzü elinize yaslarsanız, beyin uyku için uyarılır. Bu özellikte sadece insanın sağ elinde vardır.
Sizce bu iddia doğru mu?
Kalın sağlıcakla