Allah kelamıdır.
İbrahim Suresi 46 ve 47’nci ayetler de şöyle buyurdu yaradan “Tuzaklarını Allah bilip dururken onlar tuzaklarını kurmaya devam ettiler. Oysa onların tuzaklarıyla dağlar yıkılıp yok olacak değildi. O halde, sakın Allah’ın, peygamberlerine verdiği sözden cayacağını sanma. Allah güçlüdür, kimsenin yaptığını yanına bırakmaz.”
Tuzak kuranların unuttuğu şey, yarına bırakan Allah’ın, yanlarına bırakmayacağıydı.
*
2020 yılı Ekim ayının hemen başında yaşananları anlatarak bitirmiştik dünkü yazıyı.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in şikayetiyle Ayla Ekin Deniz ve Suat Deniz gözaltına alınmışlar, her gün sosyal medyadan yayın yapan Mehmet Özışık’ın da evinde arama yapılmıştı.
Ekim ayının ortalarına doğru da eski Rektör Cavit Bircan gözaltına alınmıştı.
İşte bu yazı dizisinin bir bölümünde Osman Selçuk Aldemir’den bahsettiğim için “Ne alaka” demiştiniz ya Rektör Osman Selçuk Aldemir ile Deniz Atabay’ın yolları burada kesişmişti.
*
Rektörün şikayetiyle gözaltına alınanların telefonlarına ve bilgisayarlarına el konulmuş, yapılan incelemelerde Ayla Ekin Deniz imzasıyla Beklenen Gazete adlı internet haber sitesindeki köşe yazılarının eski Rektör Cavit Bircan tarafından kaleme alındığı ortaya çıkmıştı.
Ortaya çıkan detaylar, mesleki açıdan acı vericiydi.
*
İşte o telefon kayıtlarında Ayla Ekin Deniz ve Suat Deniz arasındaki başka bir konuşma polisin dikkatini çekmişti.
Altın Vuruş Adaletten geldi yazı dizisinin il bölümünde yer verdiğim konuşmayı bir kez daha hatırlatayım.
*
Ayla:
“Şimdi Didim’e gideceğiz, bir kadın sesi lazım benim sesim tanınırmış. Hemen 5 bin verecekler. Serap ben gelmem dedi ameliyatlı. Muallayı çağırdım yayladan Atça’da şuan sen onu da alıp bizim arabayı buraya koycaz Serap’ın arabayla gidecez. Ablama 5 bin deme ben ağzımdan ona 2 bin çıkmıştı, şimdi 2.500 dicem. 1000 senin 1000 benim 500 de masraf dicem”
Suat:
“Nedir bu ayla neler oluyor”
Ayla:
“4000 ben alacam ben de bilmiyom”
Suat:
“Kim verecek”
Ayla:
“Orak, herhalde”
Suat:
“Kim Çağırdı”
Ayla:
“Ekrem. Mehmet Özışık var ya. Bu altın vuruş olacak dedi. Şimdi bu yazdıklarımı tek tek sil Lütfen”
*
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a ve ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’e kurulan kumpası biz uzaktan takip ediyor, notlarımızı alıyor, hafızamızın bir kenarında tutuyorduk.
Emniyet güçlerinin yaptığı incelemelerde artık kanıtlar ortaya çıkıyordu.
Zaman haklılığımızı ortaya çıkarmıştı.
*
Konuşmalarda ortaya çıkan başka bir gerçek daha vardı.
Deniz Atabay’a kurulan kumpasın içindekiler birbirlerini de dolandırıyordu.
Ahmet Orak’ın vereceği 5 bin lirayı bile eşit paylaşmamak için birbirlerine oyun kuruyor, yalan söylüyorlardı.
*
Beş-altı yıldır ısıtıp ısıtıp kamuoyunun önüne konulan ‘yasak aşk’ videosu, profesyonel kumpasçılar devreye girince ‘tecavüz’ diye servis edilmiş ve profesyonel kumpasçı bir şikayetçi uydurmak zorunda kaldığı için amatör kumpasçılardan bir kadın sesi istemişti.
Hesap basitti.
Seçimle gönderemeyeceklerini anladıkları Deniz Atabay’ı görevden aldırmak.
Bu sayede bir türlü alamadıkları ruhsatlarına kavuşmak.
Ancak birbirlerine bile kazık atan kumpasçıların hesaplayamadığı şey, Deniz Atabay’ın teslim olmaması ve Osman Selçuk Aldemir’in şikayeti sonucu gözaltına alınmalarıydı.
*
İşler sarpa sardıkça, sorular artıyordu.
Mağdur kadını bulduğunu iddia eden Mehmet Özışık, yeni bir hamle yaptı ve sanki olay gerçekmiş algısı yaratmak için Serap Terzi’yi adliyeye yollayıp şikayet etmesini sağladı.
Bu hamle yine bir kısım medya da ve sosyal medya trollerince gündem yapıldı.
Bir sürü haber yapılarak algı güçlendirildi.
Ancak bu ülkede geç de olsa işleyen adaleti hesaplamadıkları için tüm çabaları boşa çıktı.
*
Aydın’da gözaltına alınan ve yazışmaları ortaya çıkan Ayla Ekin Deniz ve Suat Deniz’in, Serap terzi ile de yazışmaları dikkat çekiciydi.
O yazışmalar Didim Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma dosyasına da girecekti.
Profesyonel kumpasçı Mehmet Özışık’ın “Bu altın vuruş olacak” dediği hamleleri ellerinde patlamış, Didim Cumhuriyet Savcılığı ortaya atılan iddiaları tek tek çürütmüştü.
*
Şimdi 7 sayfadan oluşan savcılık soruşturmasına göz atalım.
*
Soruşturma No: 2020/5438
Karar No: 2021/873 olarak kayıtlara geçen soruşturma dosyasında aynen şunlar söyleniyor.
*
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 17/02/2021 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilen raporda; Aydın ilinde yerel medya yöneticisi olan Ayla Ekin Deniz ve Salih Suat Deniz isimli şahısların ikametlerinde yapılan arama sonucu ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde Ayla Ekin Deniz ve Serap Terzi isimli şahısların karşılıklı whatsapp yazışmalarında:
Ayla:
“Bunun için elimi taşın altına sokarım. Dedin ve sana güvendim. Zaman Serap sadece zaman”
Serap:
“Ben bu olayın bu raddeye bir şey olduğunu bilmiyordum. Neden sonuna kadar olacakları öğrenmedin?”
Ayla:
“Ben sadece Ahmet Orak'a zarar veremem bir de sana. Gerisi umurumda değil. Ben biliyor muydum. Her şeyi seninle öğrendim. Ve her şeyi benden aldılar”
Serap:
“Niye sormadın?”
Ayla:
“Hem verdiler hem aldılar” şeklinde belirtildiği tespit edilmiştir.
*
Devam edelim:
“Müşteki ve müşteki vekili tarafından dosyaya delil olarak sunulan ve şikayetin temel dayanak noktası olarak gösterilen videoların Cumhuriyet Savcısı huzurunda müştekinin ek ifadesinde müştekiye izletildiği ve müştekinin cinsel içerikli görüntülerdeki kadınların kesinlikle kendisi olmadığını,
Görüntülerde yer alan ve cinsel ilişkiye giren kadını da tanımadığını beyan ettiği, Nitekim Didim 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2019/499 Esas numaralı dosyasından istenen ve bahsi geçen mahkemece dosyamıza sunulan merkez Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen Uzmanlık Raporunda "Yapılan işitsel ve görsel incelemeler neticesinde yukarıda belirtilen hususlar dahilinde ses kaydının kurgulandığı ve kayıt içeriğinde manipülasyon yapıldığı tespit edilmiştir" denildi.
*
Şüphelilerin Müdafii tarafından dosyamıza sunulan Adli Bilişim Uzmanı Mustafa Sansar tarafından düzenlenen 05/10/2020 tarihli Teknik Uzman Mütalaası'nda 3 adet videonun ayrı ayrı detaylı olarak incelenmesinde ses içeriğinin incelenen video dosyasına sonradan eklendiğinin tespit edildiğinin,
Ses içeriğinin müşteki ve müşteki vekili tarafından dosyamıza delil olarak sunulan 2. ve 3. videolara sonradan eklendiğinin tespit edildiğinin,
3. video olarak tanımlanan video içeriğinin internet açık kaynaklarında aratıldığında xhamster.com/videos/turkish-girl-9214749 uzantısı içerisinde yer aldığının tespit edildiğinin,
bu video içeriği teknik olarak incelendiğinde 2 yıl önce “Setmenteros” isimli kullanıcı tarafından web sitesine yüklendiğinin tespit edilmiş olup videonun toplam uzunluğunun 1 dakika 42 saniye olduğunun görülmüştür.
*
Yine soruşturma kapsamında Serap Terzi’nin iki ay boyunca tecavüze uğradığını iddia ettiği evi de gösteremediği vurgulandı.
O tespitler soruşturmada şu şekilde belirtildi:
“23/09/2020 tarihli Keşif ve Yer Gösterme Tutanağında müştekinin, iddia ettiği şekilde 2 ay boyunca tecavüze uğradığı yer olarak göstermiş olduğu evin şüpheli Ali Çağlar'a ait olduğu iddia edilmesine rağmen ona ait olmadığının tespit edildiği,
Yer gösterme işleminde müşteki tarafından yanlış evin gösterildiği, müştekinin düzenli aralıklarla 2 ay boyunca zorla gitmek zorunda kaldığını iddia ettiği halde yanlış evi göstermesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunun değerlendirildiği,
Yukarıda anlatılan keşif faaliyetinde adı geçen ve müştekinin yanlış olarak gösterdiği keşif yapılan iddialara konu evin T.K.'ye ait olduğunun tespit edildiği, iddialara konu evin sahibi olan T.K.'nin tanık sıfatıyla alınan ifadesinde şüphelilerin ve dahi müştekinin evine hiç gelmediğini beyan ettiği tespit edilmiştir.”
*
Sosyal medyada yayın yapan profesyonel kumpasçı Mehmet Özışık sizce savcılıkta ne demiş olabilir?
Ben söyleyeyim.
Mehmet Özışık, tanık sıfatıyla alınan ifadesinde elinde olayla ilgili herhangi bir bilgi ve belgenin olmadığını, söz konusu videoların kendisine sahte bir hesaptan gönderildiğini söylemiş.
Eeee hani bi sürü atıp tutuyordun.
Madem elinde bilgi belge yok ne diye giriyon böyle işlere.
Hani derler ya “madem biliyosun mabadının huyunu, ne diye içiyon turşu suyunu”
*
Ne diyordu Serap Terzi.
“2 ay boyunca Didim’de tecavüz ettiler”
Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlanan 26/01/2021 tarihli Baz ve HTS Kaydına İlişkin Analiz Raporunda, müşteki Serap Terzi'nin kullanmış olduğu yukarıda belirtilen hatların olay tarihlerinde baz ve HTS kayıtları incelendiğinde müştekinin olayların olduğunu iddia ettiği tarihlerde şüpheliler ile birlikte aynı yerde bulunduklarına dair herhangi bir kaydın bulunmadığı,
Yine müştekiye ait olan ve incelenen hatların iddia edilen tarihlerde Didim ilçesi adresli herhangi bir baz istasyonuna ait kaydının olmadığının görüldüğü,
Yani müştekinin iddia ettiği tarihlerde Didim ilçesinde bulunmadığının tespit edildiği..
*
Tecavüze uğradığı ve korktuğu için Aydın’dan kaçtığını İzmir’de bir arkadaşının evinde 7-8 ay saklandığını söyleyen Serap Terzi bakın aynı tarihlerde ne yapıyormuş:
“Serap Terzi'nin ifadesinde belirttiği söz konusu olaydan sonra yedi- sekiz ay boyunca İzmir'deki arkadaşının evinde kaldığını beyan ettiği fakat İzmir'deki arkadaşının ismini vermediği,
Kaldı ki şüpheliler tarafından dosyamıza sunulan bazı belgelere göre müştekinin 2017 yılı içerisinde Aydın İli Efeler İlçesi Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı için seçime girdiğinin sabit olduğu ve bu hususun müştekinin beyanları ile çelişkili olduğu..”
*
Komikliğin farkındasınız değil mi?
İki ay boyunca cinsel saldırıya uğrayacaksın, bunun sonucunda psikolojik tedavi
görmek zorunda kalacaksın ama şikayet etmek için 4 yıl bekleyeceksin.
Hatta ilk olarak savcılığa değil de gazeteciye gidip anlatacaksın.
Ayrıca cinsel tacize uğradığın ve psikolojik tedavi gördüğün sırada siyasi bir makam için aday olup, seçime gireceksin.
Bir sürü insanın hayatını etkileyecek böyle bir kumpasın içinde yer almak için de topu topu bin lira para alacaksın.
Seni gidi ucuz kumpasçı seni.
*
Neyse ki kumpasçı Mehmet Özışık’ın söylediği ve üstlendiği “Altın vuruş” adaletten geldi.
Savcılık yapılan tüm araştırmalar sonucunda Deniz Atabay hakkındaki suçlamaları reddetti.
Bu olayda ismi geçen, mağdur olan belediye başkanından, belediye çalışanlarına, rektörden, gazetecilere ve tüm mağdurların ailelerine kadar herkesin, ahlaklarını bir yana koymuş bu rant ve kumpas çetesinden bir alacağı var.
Adalet bir gün o hak alacağını da sahiplerine verecektir.
Ve sakın unutmayın:
Diz çöken, baş eğen, boyun bükenler değil, savaşanlar kazanır.
GÜNÜN FIKRASI
Oldukça seçkin görünüşlü bir kadın uçakla İsviçre’den dönmekteydi, yanında oturmakta olan Rahip'e:
“Özür dilerim peder, sizden bir iyilik isteyebilir miyim?” diye sordu.
Rahip:
“Elbette kızım, senin için ne yapabilirim?” diye cevapladı.
Kadın açıkladı:
“Kendime yeni bir epilasyon aleti aldım ve buna oldukça yüklü bir para ödedim. Sanırım limitlerin oldukça üzerine çıktı ve gümrükte elimden alırlar diye korkuyorum. Acaba gümrükten geçişte bunu cübbenizin altına saklayabilir misiniz?”
Rahip:
“Tabi ki yapabilirim evladım, ama biliyorsunuz ki ben yalan söyleyemem” dedi.
Kadın:
“Çok temiz ve dürüst bir yüz ifadeniz var peder, eminim ki size soru filan sormazlar” dedi ve pahalı epilasyon aletini pedere verdi.
Uçak havaalanına vardı. Peder gümrükten geçeceği sırada görevli:
“Peder, bildireceğiniz herhangi bir yükünüz var mı?” diye sordu.
Bunun üzerine Peder:
“Başımdan kuşağıma kadar ki bölümde açıklayacağım herhangi bir şey yok evladım” dedi.
Bu yanıtı garip bulan görevli:
“Peki, kuşağınızın altında kalan bölümde neyiniz var?” diye sordu.
Peder yanıtladı:
“Kadınların kullanımı için dizayn edilmiş mükemmel bir alet var. Ancak şimdiye kadar hiç kullanılmadı.”
Görevli kahkaha atarak konuştu:
“Tamam Peder, geçebilirsiniz.”
GÜNÜN TESPİTİ
"..kelime çok 'anlam' az.. yasa çok 'adalet' az.. geveze çok 'konuşan' az.. yürüyen çok 'ilerleyen’ az.." BEN
"..tabi ki kendi kendime konuştuğum zamanlar oluyor.. herkes bazen 'profesyonel' birinden tavsiye almaya ihtiyaç duyar.." GÜNÜN SÖZÜ
“..rüzgar her zaman vardır.. mesele ‘fırıldak’ olmamaktır..” KADINLAR ERKEKLER
"..erkeklerin 'odun' oluşu; kadınların tutunacak 'dal' arayışından, öküz oluşu da; bütün 'yükü' erkeğin taşımasındandır.."