Nimetler arttıkça azgınlık da artıyor. ― İran Kralı Kisrâ, evlerimizdeki "Koltuk takımlarının" kendi tahtından daha konforlu olduğunu tahmin bile etmemişti. ― Başında kölelerine yelpazeler sallattıran Rum Kayseri, evlerimizdeki "Klimaları" görmeden şu dünyadan gitti. ― Etrafındakilerin kıskanmasına neden olan cam kavanozlarda soğuk su içen Bizans Kralı Heraklius, evlerimizde sularımıza bir kaç saniyede soğutan "Su sebilleri"' nden hiç su içmedi. ― Kölelerinin sıcak su ile soğuk suyu birbirine karıştırarak duş almasını sağlayan Sultan Mansur, banyolarımızda derecesine istediğimiz şekilde ayarladığımız "Şofben" lerimizi aklından bile geçirmemişti. ― Aylarca süren Hac yolculukları artık klimalı uçaklarla bir kaç saate düştü. Develerle yapılan uzun seferler, artık klimalı arabalarla çok kısa zamanda kat edilir oldu. ― Vallahi kralların ve padişahların sahip olamadığı, hatta akıllarından ve hayallerinden geçirmedikleri onca nimete sahibiz.
Lakin; gözümüzü yüksekliklere diktikçe, gönlümüz daralıyor! Sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini bilmekten aciziz. Ancak bu nimetler elimizden çıkınca kıymet biliniyor.
Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (Sav)
Beş şey gelmeden beş şeyin kıymetini biliniz” buyurmaktadır. 1) Hastalık gelmeden önce sıhhatin
2) Yaşlılık gelmeden önce gençliğin
3) Fakirlik gelmeden önce zenginliğin
4) Meşgûliyet gelmeden önce boş vaktin
5) Ölüm gelmeden önce dünya hayatının Rabbim sahip olduğumuz nimetler arttıkça kadir kıymet bilmeyi nasip etsin. Cumanın rahmeti, bereketi ve selamı üzerinize olsun.