İşgalci Siyonist Katil İsrail Devleti, sivil ayrımı yapmaksızın Gazze’ye vahşice saldırmaktadır. Hem de bütün dünyanın gözü önünde. Vahşi saldırılarının sürdüğü bir zaman diliminde İşgalci Siyonist Katil İsrail Devleti’nin Gazze'ye karadan ve havadan saldırı başlattığı saatlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in sosyal medya hesabından Bolşoy Balesi yapmakla meşgul. Kan deryasında şatafat peşinde olan Vahşi Zihniyet… Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada Katil İsrail’in saldırıları sonucu şehit olan Filistinli kardeşlerimizin sayısı, 47’si çocuk, 29’u kadın olmak üzere toplam 174’a ulaşmış vaziyette. Yaralı sayısı ise 1200'e yükseldi. (Ne kadar acı. Basit bir matematik işlemine sığan acı rakamlar). Türkiye haricinde hiçbir ülke ses çıkarmıyor. Çıkaramıyor. Türkiye’nin neden dimdik ayakta kalması gerektiği şimdi daha iyi anlaşılmaktadır. Tabi anlayanlar için.
Katil Siyonist İsrail Devleti’nin vahşi saldırılarına karşı Aydınlı Sivil Toplum Örgütleri de bir açıklama yaptı. Bunu köşeme taşımak istiyorum. Açıklama şöyle:
“Mescid-i Aksa İçin Teyakkuzdayız”
Siyonist terör çetelerinin öncülüğünde kurulan İsrail, apartheid rejime sahip bir terör devletidir. Kurulduğu günden bugüne Siyonizm’e karşı tavır alan bütün insanlığı kendisine karşı hedef alan terör anlayışı, o günden bugüne hiç değişmemiştir.
İşgal edilmiş olan Doğu Kudüs’te 1967’den bugüne İsrail Terör Devleti eliyle sistematik bir işkenceye maruz kalan Filistin halklarının bölgeyi tamamen terk etmesi hedeflenmektedir.
1967’den bu yana Doğu Kudüs’te bölgenin demografik yapısını hedef alan bir anlayışla Filistinlilere ait binlerce ev İsrail Terör Devleti tarafından yıkılmış, oturma izinleri keyfî olarak iptal edilmiş, günlük hayat rutinleri bile yine sistematik bir zulüm aracı haline getirilmiştir.
Bugün itibariyle 5 milyon Filistinli vatanlarından uzakta mülteci olarak yaşamlarını güçlükle idame ettirmekte, en temel insan haklarından mahrum bırakılmaktadırlar. Gazze’de 2 milyon Filistinli en basit ihtiyaçlarını bile güçlükle karşılayabildikleri bir açık hava hapishanesine mahkûm edilmiş durumdadır.
Uluslararası sözleşmeler açısından hiç bir meşruiyeti olmayan Kudüs İşgali sonrası bugüne kadar sayısız savaş suçuna imza atmış olan Siyonist işgal yönetimi, göstermelik kınama açıklamalarının ötesinde bir yaptırımla karşılaşmamıştır.
Son yıllarda ve özellikle her Ramazan ayında tekrarlandığı üzere mukaddes Ramazan ayının ilk günlerinde İsrail Terör Devleti’nin Mescid-i Aksa’nın Şam Kapısı önündeki oturma alanlarını barikatlarla kapatması ve Mescid-i Aksa’da okunan ezanı engellemeye çalışmasıyla başlayan kışkırtıcı müdahaleler neticesinde gelişen olaylar sonucunda Filistinli eylemcilere orantısız güç kullanarak müdahale edilmesiyle yüzlerce Müslüman yaralanmış ve gözaltına alınmıştır.
Türkiye tarafınca en yetkili ağızdan yapılan, “Türkiye olarak her zaman olduğu gibi bugün de Kudüs'teki kardeşlerimizin ve Filistin coğrafyasındaki tüm Müslümanların yanındayız. Mukaddes şehir Kudüs'ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur.” açıklamasıyla ortaya konan tavrı dikkate değer buluyoruz.
Tapınak dağına dönüş örgütleri gibi fanatik örgütler, yine Ramazan'ın 28'ine denk gelen 10 Mayıs'taki İbrani Kudüs Gününde Mescid-i Aksa'ya yoğun baskın için çağrıda bulunmuş ve İsrail güvenlik güçleri ile birlikte Mescidi Aksa'ya saldırıya geçmişlerdir. Mescidi Aksa’yı savunan Filistinli kardeşlerimize topyekûn saldıran, İlk Kıblemiz Mescidi Aksa’ı savaş alanına çeviren, Gazze’de Sivil halkı çoluk çocuk demeden öldüren, Kudüs’te Filistinlilerin evlerini zorla işgal eden İşgalci İsrail haddini fazlasıyla aşmakta Uluslararası toplum ise bütün bu gelişmelere sessiz kalmaktadır.
Mescid-i Aksa baskınını gerçekleştiren fanatik Siyonist örgütler ve terör devleti İsrail bilmelidirler ki;
Aydın sivil toplum kuruluşları olarak Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'e yapılacak her saldırıyı bizlere yapılmış kabul edeceğimizi ve saldırıları engellemek için İsrail terör devleti ve yerel temsilcilerinin uykularını kaçırmak için teyakkuzda olduğumuzu ilan ederiz.
Ve vicdanlı bütün insanları Siyonist örgütlerin ve terör devleti İsrail'in saldırılarına karşı teyakkuzda olmaya, Filistinlilerin yanında dayanışmaya çağırıyoruz.
Filistin’in her bölgesinde, sokağında ilk kıblemiz Mescidi Aksa’yı, Kudüs’ü savunan bütün Müslümanlar adına direniş gösteren yürekli Filistinli kardeşlerimizi selamlıyoruz. Onların yanında olmaktan asla geri adım atmayacağız!
(Açıklama yapan Aydınlı Sivil Toplum Teşkilatları: İnsan ve Medeniyet Hareketi Aydın Derneği, İHH Aydın Derneği Cihannüma Aydın İl Temsilciliği, Ensar Vakfı Aydın, İlim Yayma Cemiyeti Aydın, Hak-İş Aydın, Aydın İmam Hatipler Derneği, Aydın Uluslararası Öğrenci Derneği, Sağlık-Sen Aydın, Evrensel Hafızlar Derneği Aydın, Enerji İş Aydın, TÜGVA Aydın, Eğitim Bir Sen Aydın 2’nolu Şube, İlim Yayma Cemiyeti Nazilli, Önder İmam Hatipler Derneği, Öz Sağlık İş Sendikası Aydın, Lider Eğitimci Yazarlar Derneği, Mimar Ve Mühendisler Grubu Aydın, Medya İşçileri Sendikası Aydın. Yeni Fikir Stratejik Araştırmaları Merkezi (Yeni Fikir SAM) olarak da bu açıklamayı desteklediğimizi bildirmek isteriz.)