Şampiyonluk parolasıyla başladığımız sezon da play-off'lara kaldığımız için mutlu olduk. Yani ölümü görüp sıtmaya razı olduk.
Hasan Şermet hoca gönderildi, bazı oyuncularla yollar ayrıldı, Başkan Soner Yelkovan güven tazeledi, Mesut Toros hoca dümene geçti. Adeta bir tufan yaşandı. Asıl bundan sonra lig başlıyor. Kadro kalitesi yeterli mi? Nispeten yeterli. (eksikler olsa da)..
Play-off'dan 2. Lig'e çıkıp Aydın şehrine yeni bir soluk yeni bir heyecan yaşatması lazım Nazilli Belediyespor'umuzun. Gün birlik olma vakti. Gün dayanışma vakti. Eski başkanlar, eski yönetimler, yerel yönetimler, taraftarlar, oyuncular.. şimdi destek zamanı. Hele bir 2. Lig'e çıkalım o zaman tekrar değerlendiririz süreci. Ama şimdi tüm sorunları paspas altına süpürüp 2. lige yükselme vaktidir..
*
TFF 1. Lig de ise Süper Lig'e yükselme mücadelesi devam ediyor. Giresunspor'un şampiyon olarak çıkacağını varsayarsak, Samsun, Adana Demir, Altınordu, Altay takımları da 2. sıradan kendilerine yer bulup Süper Lig'e doğrudan yükselme çabasındalar. Altay küme de kalması nerede mucizelere bağlı olan Ankaraspor'a deplasman da 1 puan kaptırarak şansını bu anlamda biraz daha zora soktu.
Play off'da 3. ve 6. sırada ki takımların ilk maçlarda karşılaşacağı sistem de Altay ve Altınordu takımlarından birinin bu sıralamadan farklı bir konumda olmasını diliyorum. En azından bu iki takımın final maçın da karşılaşma şansı olsun ki, bir Ege takımı daha Süper Lig'e yükselsin.
*
Amatör kulüp başkanları Ankara'da bir araya geldiler ve liglerin acilen başlatılma isteğini dile getirdiler.
Haklılar mı? Sonuna kadar.
Siz hiç uzun süre maç yapmayarak, o maç ritminden uzak kalmanın ne demek olduğunu biliyor musunuz? Hadi bunu da geçelim eve ekmek götürememenin acısını, kredilerini ödeyemeyen, neredeyse sağdan soldan günlük harçlık alarak geçinmeye çalışmanın ne demek olduğunu bilir misiniz?
Ya kulüp başkanları ne yapsın, bu yükün altından nasıl kalksınlar?
Amatör Ligler acilen başlatılmalı. Amatöre tam destek!
*
Son olarak ayağına top değmemiş, futbolun özünü bilmeyen, kalbini bilmeyen, futbol yönetimlerinin koyduğu kurallar ve sadece masa başında yazıp çizmeyi bilen futbol ulemaları..
Ne yazık ki acınası durumda olan sizlersiniz..