Büyükşehir meclis toplantısında AK Parti grubunun kadınlara yönelik "Kadın Temalı Soyut Heykel Yarışması" düzenlenmesi ve bu yarışmada dereceye girenlere 230 bin lira ödül dağıtılması konusunda ret oyu vermesi uzun zamandır sakin ve uyumlu geçen meclis toplantılarında birden tansiyonu yükseltti.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in, “Kadın katliamlarının simge ismi haline gelen Özgecan Aslan’ın ölüm yıl dönümünde kadın-erkek eşitliğinin sanatla ifade edilmesini amaçlayan bir önergeye AK Parti Grubu tarafından ret oyu verilmesini hayretle karşılıyorum” demesi üzerine, sırf muhalefet etme telaşı olarak görülen tartışmalar sonucunda böyle bir hassas konuda Özlem Çerçioğlu, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleriyle tartışma yaşamak ve meclis teamüllerine ters olarak bağırarak bir şeyler anlatma çabasında olmak bilhassa Ak Partili meclis üyelerine yakışmadı.
2009’dan beri nerdeyse Özlem Çerçioğlu’nun yönettiği her meclisi takip etmişimdir. İlk kez gözlerinin dolduğunu ve sesinin düğümlendiğini görüyorum. Konu kadın ve kadın hakları olduğunda ne kadar hassas olduğunu gördük.
Kadın ve Sanat’ın konu olduğu bir meclis kararında AK Partili üyelerin muhalif olmak adına “Ret” oyu vermesi ve bir kavga konusu çıkarmak istemeleri meclis tarihinde bir leke olarak kalacaktır.