Transfer pazarının açılmasıyla birlikte, spor programları da hareketlendi. İnen uçaklar, kalkan uçaklar, gelenler, gidenler.. vs vs. Milyon Euro' lar menajerlerin ve oyuncuların gözünü bürümüş durumda.. Yabancılara verilen milyonlarca para.. Harcanan paralar Türkiye standartlarının çok çok üzerinde. Yıldız bir oyuncuya verilen en az rakam yıllık 25-30 trilyon. O paranın 2 - 3 trilyonunu Aydın şehrine versen takım kursan profesyonel liglere takım çıkarırsın. Ulan 'futbol' adaletsizsin be. Kimine şapur şupur biz Aydın'lı futbolseverlere hep yarabbi şükür.
*
Geçen hafta bir Süper lig mücadelesi izliyorum. İki Anadolu ekibi karşılaşıyor. İki takımda da Türk oyuncu 1 er tane. O da sanırım numune olsun diye koymuşlar takıma. Mayk'lar koşuyor, Coni'ler vuruyor.. neyse efendim, arkadan bizim hanım da diyor ki; 'Saha da Türk oyuncu neden yok?' Gel de açıkla arkadaş. Türk oyuncuların suyu çıkmış desek?
*
AMATÖR'ÜN HALİ HARAP
TFF başkanı Nihat Özdemir amatör futbol müsabakalarının Nisan ayından önce başlamasının zor olduğunu belirtti. Peki ama Süper lig faalken, 2. ve 3.ligler faalken, hatta voleybol, basketbol müsabakaları başlamışken amatör ligler evin üvey çocuğumu? Amatör oyuncular da ne para kaldı, ne moral, ne psikoloji..Bu insanlar evlerine ekmek götüremez oldular. Maça çıkmadıkça futboldan uzaklaşmaya başladılar. Para kazanmak için tarlada çalışan amatör futbolcular biliyorum. TFF amatör futbola sahip çık. Amatör futbolun ruhudur. Bu ruhu futboldan koparma!