Bazı istatistikler vardır, topa sahip olma yüzdesi olarak. Fethiyespor bu müsabakada bu yüzdeyi bize teslim etti. Topla oynamayı bize, hata kollamayı kendisine ayırmıştı. Topla oynamayı gollere yansıtamıyorsanız eğer, emeğiniz boşa gider. Hele ki ceza sahası içerisinde pas yaparak çıkarken, topu kaptırırsanız, onca emeğinizi çöpte bulursunuz.
Öylede oldu zaten. Daha ikinci dakikada ceza sahası içerisinde, kaleci Zekeriya ve Polat paslaşmasında araya giren Alihan topu fileler ile buluşturarak takımını sevince boğarken Siyah beyazlıları da şaşkınlık içerisine itmişti.
Fethiyespor, Nazilli Belediyespor taraftarının beklediği gibi öyle “çantada keklik” bir takım değildi. Grubumuzun Şampiyonluk hesabı yapan takımıydı. Öyle çabuk Ali Han, Yakup ve Anıl Gir gibi ofansif yönü kuvvetli oyunculara sahipti ki, bu oyuncular Nazilli Belediyespor’un başına “çorap ördüler”.
Nazilli Belediyespor ve Fethiyespor karşılaşma boyunca ofansif oyunu öne çıkarınca, doğal olarak tempo da çok yükseldi. Bu tablo hem Nazilli Belediyespor’un hem de Fethiyespor’un iştahını fazlası ile kabarttı. Nazilli Belediyespor Hasan ve Muratcan’ın etkisiz oyunu karşısında 3. Bölgede karşılaşma boyunca etkili olamazken, Fethiyespor özellikle Ali Han ve Yakup ile toplam da, altı net gol pozisyonu buldu ancak atamadı. Özellikle Yakup’un üç net pozisyonu var ki herkesin gol diye beklediği o anlarda o da topu kaleciye nişanladı. Bir başka deyişle de Zekeriya kalesinde devleşti.
Gelelim maçın sonlarına. Skoru beraberliğe taşımak için yüklenen Nazilli Belediyespor, 90+7’de Zafer’in ceza sahasına uzattığı topa hamle yapan Muhammet Ali kafa ile kale ile defansın arasına topu bıraktı. Siyah beyazlı oyuncu Polat, tam topa müdahale edecekken arkasından Fethiyespor’lu Fatih tarafından çekildi ve yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi, İlker Yasin Avcı pozisyona çok yakındı, tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi ve akabinde Fatih’e kırmızıyı çekti.
Zor penaltıların adamı Muratcan, bu ikramı affetmedi. Maç boyunca sahada gezinen Muratcan attığı bu gol ile takımını ipten alıp, liderlik adına umutları taze tutarken, Fethiyespor adına kaçırılan goller kaderi oldu.

Maçın özeti mi?

Karşılaşmanın başında ve sonunda gelen kader golleri. Nazilli Belediyespor ve Fethiyespor yöneticilerinin ağız dalaşı, gerginlik, kaçan yüzde yüzlük gol pozisyonları, sarı kartlar, penaltı ve kırmızı kart ve tükenen umutların geri dönüşü.

Kuşkusuz ligde artık hiç bir maç kolay değil. Şampiyonluk için çok iştahlı, baskılı ve de galibiyete endeksli Nazilli Belediyespor, Fethiyespor ve Kütahyaspor gerçeği var. Rakipler öyle hafife alınacak cinsten değil.