Merhaba Ses Gazetesi okuyucuları. Bu hafta sizlere ilginç ama yararlı bilgiden bahsedeceğim. Başlıkta okuduğunuz üzere boy uzatmanın ve mükemmel postüre sahip olmanın 7 yolu sizler için seri haline getirmek istedim. İşte o 6 yol; -        Köprü egzersizi yapın. Bu basit duruş belinizi güçlendirirken karın kaslarınızı ve kalçanızı sıkılaştırıyor.
-        Yüzme. boyunuzu uzatan egzersizlerin en başında yer alıyor. Suyun içindeyken omurlar arası disklerde ve kemiklerdeki yük çok daha az olduğu için eklemleriniz daha kolay hareket eder. Bu da boy uzatmayı kolaylaştırır. -        Zıplayın. İp atlayabilirsiniz, basketbol oynayabilirsiniz, ya da bir noktada zıplayabilirsiniz. Egzersiz kemiklerinize ve kaslarınıza yararlı, zamanla boyunuzun uzadığını fark edeceksiniz. -        'Kobra' egzersizini yapın. Omurganız için fazlasıyla yararlı olan bu egzersiz; aynı zamanda sırtınızı, karın kaslarınızı, kalça arkalarını ve kalçanızı esnetiyor.
-        Bara asılın. Haftanın 6 günü boyunca her gün en az 5 dakika bu bara asılırsanız, boyunuza birkaç cm ekleyebilirsiniz. 5 dakikanın tamamını bir anda yapmak zorunda değilsiniz, ancak her asıldığınızda en az 10 saniye asılı kaldığınızdan ve tutuş şeklinizi arada bir değiştirin.
-        Bisiklete binin. Bu yöntemle boy uzatmak için seleyi, bacaklarınızın pedallara ulaşmak için esnemesi gerekeceği yüksekliğe ayarlamalısınız. Çok yükseğe ayarlarsanız da eklemlerinizi incitirsiniz.