Bu hafta sonu Nazilli sahasında her iki tarafında biri şampiyonluk diğeri kümede kalma hesapları peşinde koştuğu zevkli ve heyecanlı bir müsabaka seyrettik. Özellikle daha etkili oynayan Nazilli Belediyespor’un hırslı ve yüksek tempodaki mücadelesini zevkle izledik…
Nazilli Belediyespor bu sezon 13. haftada oynanması gereken ancak Covid-19 sebebiyle ertelenen Yozgatspor 1959 FK. Karşılaşmasını Pazar günü oynadı ve rakibi Yozgatspor 1959 FK’yı 3-1’lik skor ile geçmesini iyi bildi.
Şimdilik üst sıradaki rakiplerimiz gibi görünen Kütahyaspor’u 1 puan geçerek, Lider Fethiyespor’u puan olarak yakalayan Nazilli Belediyespor’un 3-1 lik bu galibiyeti katmerli hale geldi. Grup lideri ile arasındaki puan farkını eşitleyen Naz-Naz buna rağmen averaj ile 2. sırada kaldı.
Nazilli Belediyespor’un lider olabilme hevesiyle hırslanmış olduğunu gördük. Karşılaşmanın başlaması ile birlikte siyah beyazlıların organize edilmiş hücum versiyonlarını neredeyse ilk kez ardı ardına izleme fırsatı bulduk. Naz-Naz, her hattı ile saha da uyum içindeydi.
Nazilli Belediyespor’lu futbolcuları bu maç için yürekten kutluyorum. Misli.com. 3. Ligde bu yıl, sezon başından beri iç sahada iyi mücadele etmesine rağmen, zaman zaman kötü puanlar kaybettiler. Önlem almış olacaklar ki, zayıf rakibi Yozgatspor 1959 FK. Karşısın da rakibini küçümsemeden oturaklı, daha iştahlı ve daha güvenli bir futbol oynamayı tercih ettiler. Hasan Şermet hoca rakip takımı iyi analiz etmiş. Nazilli Belediyespor’un maça harika başlamasının sebeplerinden biri Hasan Şermet hocanın cesaretiydi. Siyah beyazlıların oynama isteğine, rakip takım Yozgatspor 1959 FK’da ayak uydurmaya çalışınca ortaya futbol adına güzel şeyler seyrettik.
Defans blok hattını, her zaman efendiliği ve çalışkanlığıyla Polat’a emanet eden Nazilli Belediyespor 1. bölgede pek bir sıkıntı yaşamadı. Polat her karşılaşmada olduğu gibi bu karşılaşmada da oynadığı oyun ve mücadeleci hırsı ile sahada adeta büyüdü. Kaptan Zafer ile birlikte hem sahadaki arkadaşlarını rahatlatıyor hem de güven veriyordu. Kanat bekleri Tamer ve Oktay son zamanlardaki en iyi oyunlarını oynayarak, maç boyu birçok bindirmeye imza attılar. Mehmet Ersavaş’ın güven veren oyunu ile bu kanat beklerini kenara itti. Bu hamle ile Tamer ve Oktay’ın çizgiye açılmasına sebep oldu.
Sağ kanadı Tamer, sol kanadı Oktay ile iyi kullanarak etkili ataklar içerisinde görünen siyah beyazlılar da bu oyuncular içeriye yaptıkları gol servisleriyle protokol tribününü heyecanlandırdılar.
Orta alanda en az pas hatası bu karşılaşmada yapıldı. Rakibin dirençli olması, Naz-Naz’ı hırslandırmış gibiydi. Bu oyun planı içinde Kaptan Zafer, Ufukcan, Bünyamin ve Mehmet Ersavaş bu karşılaşma ile yıldızlarını parlattılar. Kaptan Zafer alışılmışın dışında orta alan da çok koştu, inanılmaz müdahaleler ile top kaptı ve topun her zaman takımında kalmasını sağladı. Bünyamin güzel oyunu ile sadece direkleri geçemedi. Mehmet Ersavaş rakibini yine uzaktan avladı.
İleri uçta oynayan Muhammet Ali, rakip stoperlerin iyi markesi neticesinde markajdan kurtulamayınca sahada silik kaldı. Ancak Murat Can’ın istekli ve arzulu oluşu hücum hattına canlılık getirdi. Karşılaşma sonunda almış olduğu 3-1’lık net galibiyet ile Nazilli Belediyespor, layık olduğu 2. lige dönme adına şansını çok ama çokça arttırmış oldu…
Bu maç Nazilli Belediyespor’un sahanın her bölgesini çok doğru kullandığı bir maç oldu.
Diğer yandan 3-1'lik yenilgiye rağmen Yozgatspor 1959 FK’nın oyun planını takdir etmek gerek. Maça hangi motivasyon ile çıktılarsa, maç sonuna kadar öyle gittiler. Burada bir teknik adam katkısından bahsetmek gerek. İyi bir hocaları var. İyi de oynadılar. İnşallah sezon sonunda kümede kalarak mutlu sona ulaşırlar.