Nazilli Belediyespor’da sahada topla münasebeti iyi olan futbolcular vardı. Hasan Şermet hocanın kazanmaya mecbur durumu Nazilli Şehir Stadı’nda tüm kozlarını sahaya sürerek başlamasını gerektiriyordu. Öyle de yaptı sayılır. Mert Çapar, Bünyamin, Muhammed Ali ve Murat Can önde, arkalarında Ufukcan ve Kaptan Zafer.
Naz Naz deplasman da elde ettiği avantaj ile müsabakaya baskı kurarak başlamak istedi. Ancak Karaman Belediyespor da beklenenin ötesinde bir hırsla geldi üstümüze. Mert Çapar’ın sorumsuz, dağınık ve pozisyon bilgisi eksikliği ile kaçan goller sonrası karşılığında, Karaman Belediyespor iki kez göbeği delerek tehdit etti ve dakika 7’de golcüleri Ahmet Gökbayrak ile golü buldular.
Hücumda da çok renkli olduğumuz söylenemez. Duran topları paslaşarak etkili kullanıyoruz, ancak akan oyunda planlar genelde Aytaç’ın yokluğunda Ufukcan’ın sırtına binmiş. Siyah Beyazlı forma ile yıldızı parlayan bu futbolcu yalnızlığının etkisi ve rakibin oyunbozan planıyla çok kötü bir gününde yakalandı. İstediği ve düşündüğü birçok şeyi sahaya yansıtamadı.
Demoralize olan Nazilli Belediyespor, 39. dakikaya kadar birkaç kez pozisyon buldu. Mert Çapar ve Muhammet Ali son vuruş şanslarında gününde olmayınca sahada Ufukcan gibi kaybolup gittiler.
Kabul edelim ki, üçüncü bölgede verimli olamadık ve maksimum seviyeye bir türlü ulaşamadık. Yüksek hızdaki pas oyununu bir türlü yakalayamadık. Liderlik baskısının şiddetini kaldıramadık. Hasan Hoca ve futbolcuların vücut dilleri maç boyu bunu anlatıyordu.
Verilen penaltı ve kazanılan gol bile Nazilli Belediyespor’un dağınıklığını ört-bas edemedi.
Nazilli Belediyespor’da takım olarak bir üretme problemi var. Defansta Polat’ın yokluğu, büyük umutlarla gelen ancak formayı bir türlü kapamayan Mehmet Akif ve Hasan’ın yetersizliği, kanat bölgesine Murat Can’la devşirilmesini sağlıyor. Asıl bölgesinde etkili olamayan adamın kanatta etkili olması çok da olası değil. Mücadele, istek tamam da yetenek sınırlıysa onun da çaresi yok. Mert Çapar’ın ezdiği toplar rakip atağa dönüşürken, ikinci yarıda beklentilerin uzağında kalması da skorun 1-1 de kalmasına sebep oldu.
Hasan Hoca’nın golcü Muhammet Ali’yi çıkartıp Aytaç’ı oyuna alması anlaşılacak bir durum değildi. Gol lazımsa, Muhammet Ali ve Aytaç birlikte sahada olmalıydı. Bana göre de maçı seyredenlere göre de, o dakikada oyundan çıkması gereken adam Mert Çapar’dı.
“Kazanamıyorsan kaybetme” mantığı bazılarına göre haklı olabilir ancak özellikle iç sahada bana göre değil. Nazilli Belediyespor geçen sezon kaçırdığı ikinci ligi, sahasında kaybettiği puanlarla kaybetti! Çok basit puanlar kaybediyoruz. İnşallah bu puanları arayıp dövünmeyiz.
Maçın üç olayı vardı dikkat çekti; bir tanesi, Mert Çapar’ın kötü bir gününde olmasına rağmen 85 dakika sabredilmesi, ikincisi Mehmet Akif’in oyun bitimi çatılardan maçı seyreden Nazilli Belediyespor taraftarlarıyla sözlü sataşması, Üçüncüsü, Hasan Hocanın oyuna müdahale edememesi.