Göbeğim benden önde yürüdüğü için diyet yapmaya karar verdim ve 160 kilodan 95 kiloya düşen gazeteci dostum Ümit Özmen’in tavsiyesi ile sıvı diyetine başladım.
Kafamdaki 10 sesten 9’unun ‘Sakın diyeti bozma’ dediği, diğerinin de mutfakta ekmeğe nutella sürdüğü diyetimin üçüncü gününden hepinize günaydın.
Yemek düşünmemek için hızlıca hazırlanıp çıktım evden ve yol beni Kuşadası’na götürdü.
*
Kuşadası’na vardığımda gazeteci arkadaşlarımdan Hasan Kadife, Ali Fırat ve Naci Eriş ile karşılaştım.
“Hayırdır gençler?” diye sordum.
“Başkanım, Başkan gelecek. Cem Evi’ni gezeceğiz, sen de gel” dediler.
“Hadi bakalım. Bana da değişiklik olur” dedim.
Aydın’ın en başarılı Belediye Başkanlarından olduğuna inandığım Ömer Günel ile birlikte Türkiye’nin en büyük üçüncü Cem Evi olacağını öğrendiğim inşaat alanına gittik.
*
İnşaatı bitmek üzere olan Cem Evi’nde bizi Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şube Başkanı Erdal Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Bir taraftan binayı gezerken, bir taraftan da bilgi aldık.
*
Yapımına 20 yıl önce başlanan ve Başkan Ömer Günel’in iş başına gelmesiyle tamamlanan binaya hayran kaldım.
Tam anlamıyla bir kültür merkezi olmuş. Zaten, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Şube Başkanı Erdal Kılınç da, “Bu bina, Cemlerin yapıldığı, cenazelerin kalktığı bir yerden çok bir kültür merkezi olacak” diyerek tespitimi doğruladı.
*
Başkan Ömer Günel, sohbetimiz sırasında siyasetçilerin seçildikten sonra değişim yaşadıklarını ve verdikleri sözleri unuttuklarını söyledi.
Kendisinin seçildikten sonra da aynı kişi olduğunun altını çizen Günel, “Vatandaşlarımız, seçimden önceki siyasetçiler ve seçimden sonraki siyasetçiler şeklinde hep iki kişiyle muhatap oldukları için ‘Acaba seçimden sonra ne olur?’ tereddütünü yaşıyor. Ben, dün ne dediysem bugün de onun arkasında olan biriyim. Cem Evi’nin bitirilmesi için de seçimden önce söz vermiştim. Her ne kadar yatırımlar yapılmış olsa da aşağı yukarı 20 senedir tamamlanamamış. Her gelen belediye başkanı ‘Ben burayı bitireceğim’ dedi ancak bunu söyleyen belediye başkanlarının bir tek çivi çakmadığını gördük. 20 yıldır iç acısı olan bu ibadethaneyi yaptırmanın gururunu yaşıyorum. Açılışını inşallah baharda yapmayı planlıyoruz” dedi.
*
Başkan Ömer Günel’i tebrik ederken Kuşadası’nda yaşayan alevi vatandaşlarımızı da açıkçası biraz kıskandım.
Çünkü yıllardır benim de hayalim Aydın’da gazeteciler için sosyal tesis inşaa etmek.
Türkiye’nin birçok ilinde cemiyetlerin böyle yatırımları varken, Aydın’ın bu konuda geri kalmış olması en büyük üzüntüm.
KORUSUN
Bir gün salçalı ekmek yeriz,
Bir gün ballı ekmek.
*
Varsa levrek,
Yoksa gevrek yeriz.
*
Bir gün tekneye bineriz,
Bir gün dolmuşa.
*
Bizim hayatımızda değişen şeyler, somut şeylerdir.
*
Duygular, düşünceler, hisler ve dualar baki kalır bizim hayatımızda.
Allah, değişenlerden korusun.
GÜNÜN TESPİTİ
“..mutlu evliliğin sırrı: yatağı sıcak, banyoyu ıslak tutmaktır..” BEN
"..hayat felsefem: yürüyebiliyorsam, koşmam.. oturabiliyorsam, yürümem.. yatabiliyorsam, oturmam.." GÜNÜN SÖZÜ
“..hayat, bir Çinlinin ‘siz Türklerin yüzü birbirine çok benziyor, nasıl birbirinizi tanıyor, karıştırmıyorsunuz’ demesi kadar komik..” KADINLAR ERKEKLER
"..hükümetler ve kadınlar 'yanıldıklarını' hiçbir zaman kabul etmezler.."