Uzun süredir köşe yazmadım. Çünkü nerden tutsam elimde kalıyor. Aydın’daki boş siyaset atışmaları komedi filmi senaryosu gibi. Bense komedyen değilim. Önceki gün Sayıştay Daire Başkanlığı’nın 2019 yılı raporu açıklandı. Beni Aydın’daki belediyeler ile ilgili olan kısmı ilgilendiriyor. Sayıştay, kurumları denetledikten sonra denetledikleri raporlarla kurumun mali tablolarına 4 çeşit görüş verebiliyor. Bunlar; olumlu görüş, şartlı görüş, olumsuz görüş, görüş bildirmekten kaçınma. Olumlu görüş; denetlenen kamu idaresinin mali rapor ve tablolarının kurumun mali durumunu ve faaliyet sonuçlarını tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir olarak yansıttığında verilen görüştür.
Yapılan denetimlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi için olumlu görüş belirtilmiş. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili hiçbir kamu zararı ve usulsüzlüğe rastlamaması güzel bir durum. Aydın’ın adının yolsuzlukla, usulsüzlüklerle anılmaması her Aydınlı gibi beni de mutlu etti. Sayıştay Denetçileri, raporlarında Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumunu güvenilir bulduğunu açıkladı. Özlem Çerçioğlu’nun hesap-kitap konusundaki hassasiyetini bilirim. Bu konularda yanlışı olanı affetmeyeceğini de bilirim. İş böyle olunca Sayıştay denetiminden de sorun çıkmayacağı öngörülemeyen bir durum değildi.
Düşünsenize bu denetim sonucunda olumlu görüş değil de, şartlı yada olumsuz görüş belirtildiğini.
Ben düşündüm; bugüne kadar hiçbir seçimde ‘Özlem Çerçioğlu’nu sandıkta devireceğiz’ diyemeyip, her seçim öncesi Özlem Çerçioğlu görevden alınacakmış yaygarasını koparanlara gün doğardı herhalde.

DİKKAT KURAKLIK KAPIDA!

Ülke gündemi olduğu gibi Aydın gündemi de korana salgını, salgın konusuna girmeyeceğim. Aydın’ı bekleyen en önemli tehlike kuraklık arkadaşlar. Uzun yıllar Aydın’ın kasım ayış yağış ortalaması 96 kilogram, bu yıl Kasım ayında olan yağmur yaklaşık 2 kilogram. Önümüzdeki süreçte de bol bol yağış beklenmiyor. Önlemlerimizi almalıyız. Kuraklığın Aydın’a ve ülkemize etkilerinin çok ciddi boyutlarda olacağı kanaatindeyim. 1 Milyon 50 bin nüfuslu şehrin yarısı geçimini tarımdan sağlıyor. Ülkenin birçok noktasına ilimizde yetişen ürünler gönderiliyor. Aydın’ın ve ülkemizin kuraklıkla karşı karşıya kalması yoksulluk, hastalık ve fakirlik demek olacağını unutmayalım. Su tasarrufu konusunda kesinlikle çok ciddi önlemler almalıyız. Önlemler almadığımız sürece, salgın konusunda yaşadığımız sıkıntıların kat be kat fazlasını kuraklık döneminde yaşarız.