Nasıl başarılı olabilirsiniz? Başarmanın temelinde iki unsur yatar. Bunlardan biri "Eğitim", diğeri ise "Azim" dir. Gerekli olan bilgi dağarcığına sahip olmadan ve gerekli çabayı göstermeden başarıya ulaşamazsınız..
Başarılı olabilmek ve başarılı bir kariyer sahibi olabilmek için, her zaman hırslı, mücadeleci ve azimli olmak kadar, doğru eğitimi de mutlaka almalısınız. Ne iş yaparsanız yapın mutlaka yola, her zaman başarılı olmak için çıkmalısınız.
Aynı Emre Kamış misali.
Günümüz ve bölgemiz futbolunun olmazsa olmazlarından biri Emre Kamış. Futbol Menajerliğinin gençlik yüzü.
Nazilli’de yaşayan, Türkiye’nin en genç menajerlerinden biri o.
Futbola duyduğu merakla bu işe erken sayılabilecek bir yaşta başlamış kendisi. Şu an 20 yaşında pırıl pırıl bir genç. Bir çok liglerde transfer dönemlerinde çokça futbolcuyu, değişik takımlara kazandırmış küçücük yaşında.
Bölgesel Amatör lig ve 3.ligden menajerlik işine başlamasına, "Merdivenleri ağır ağır çıkmalı, emin adımlarla ilerlemeli" diye açıklıyor, ve devam ediyor sözlerine. Küçüklüğünden beri herkes gibi futbola merak salmış. Ünlü ünsüz futbolcularla tanışmayı, onları takip etmeyi çok seviyormuş.
"Azmettim ve başardım" diyor. Böyle olunca çevresi artmış, bir sürü futbolcu, teknik adam ve yönetici tanıdığı olmuş. "Bu işe yeni başladım. Piyasada daha yeniyim. 7-8 futbolcuyla başladım, inşallah önümüzdeki transfer döneminde devamı gelecek” diyerek, ne kadarda alçak gönüllü olduğunu da ortaya koyuyor genç menajer Emre.
Bana hayalinin, dünyada tanınan bir menajer olmak olduğunu anlatıyor bu genç adam. İlerideki hedefini anlatırken gözleri parıldıyordu bu genç adamın. Hedefinin bir gün bu ülkenin en iyisi olmak olduğunu anlatırken de, azmini işaret ederek, bu yolda çok çalışması gerektiğinin de bilincin de olduğunu söylüyordu.
Yaşın bu iş için sorun oluyor mu? Deyince….
"Görenler ilk başta çok şaşırıyorlardı ama sonra alıştılar. Futbol camiası çok garip bir camia abi. Bazen ilk başlarda ciddiye almadılar, ciddiyetimi ve azmimi gördüklerinde sorun ortadan kalktı. Bu iş yaşla alakalı değil, biraz kafa yormak gerekiyor" cümleleri ile, ip uçları vermekten de geri kalmıyordu Türkiyenin en genç menajeri.
Bence futbolcuyu ve kulüpleri iyi tanımak tabi ki çok önemli. Bu arada taraftarları da yok sayamayız. Transferler ile de taraftarı mutlu etmek siz menajerlerin işi, Menajerlerin, birlikte çalıştıkları kişilerin başarılı bir profesyonel yaşam sürmelerini sağlamaları ve kulüplerin ekonomiklerini gözetmeleri için yapmaları gereken tüm görevler oldukça önem arz etmektedir.
"Başarı bir yolculuktur, bir varış noktası değil" der, Ben Sweetland
Bütün büyük işler, küçük başlangıçlarla olur, iyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir genç Emre, yolun bahtın açık olsun.