Misli.com 3. Lig 2. Grupta Tokatspor A.Ş'in zayıf ekip olması, Nazilli Belediyespor'un işini kolaylaştırdı. Ancak şunu da unutmayalım ki, Hasan Şermet hocanın takımı da, dişe dokunur bir futbol ortaya koyamadı. Öyle bir ilk yarı oynandı ki, ilk gol dakikasına kadar her iki takımda ne oynadıklarının farkında bile değillerdi.
Lider Nazilli Belediyespor, sakin, sabırlı ancak ne yaptığını bilen bir takım görüntüsünde değildi. Skor anlamında rakiplerine büyük üstünlük kuran siyah beyazlılar, çok rahat bir oyun ortaya koydu ama futbolsuz….
Nazilli Belediyespor ilk 20 dakika düşük tempoyla ve durgun başladı.
Bunun nedenlerinden biri de Tokatspor A.Ş’nin alan bırakmayan savunma anlayışıdır. Bordo beyazlı ekip ligin en çok gol yiyen iki takımından birisi. Hücumda üretkenlikten uzak görünseler de rakiplerin işini güçleştiren, koşan, bir ekip görünümündeydiler. 25. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan siyah beyazlılar, buna rağmen pozisyon bulmakta güçlük çekti. Mehmet Akif Şerifoğlu organizatörlüğündeki oyunda, eksik olan sadece kanat hücumlarının yetersizliğiydi.
Siyah beyazlı ekip oyuna derinlik ve genişlik katamadı. Ancak ihtiyaç olunan anda Mehmet Ersavaş sahneye çıktı ve deyim yerinde ise, sıkışan maçı “Söktü” aldı.
Tokatspor A.Ş 2-0 geride ilk yarıyı kapatınca “en azından fark yemeyeyim” duygusuyla hareket etti. Hücum hattını Eren ve Abdülaziz’i alarak güçlü olmak istedi ancak karşılarında gününde olan kaleci Zekeriya set oldu.
Kollektif olarak disiplinli görünen Lider Nazilli Belediyespor da kaleci Zekeriya istekliydi, çok kaliteli işler yaptı. Mehmet Ersavaş diğer maçlara göre büyük efor sarf etti. Murat Can alan bulunca daha etkili olabileceğini gösterdi. Ufukcan eski günlerdeki bildiğimiz Ufukcan’dı, fedakârca oynadı. Defansta Polat ve Berkay da hemen hemen kusursuzdu. Zekeriya ile uyum içinde hareket ettiler. Ancak genel anlamda siyah-beyazlılar savunmada sağlam bir görüntü ortaya koyarken, kanatları kullanamadı.
Skor farklı ancak Nazilli de futbol sınıfta kaldı. Bazen kötü oynarken de kazanmasını bilmek lazımdı. Lider Nazilli Belediyespor’da onu yaptı.
Tebrikler…