Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Aydın Atatürk Devlet Hastanesi idari binası deprem sonrası oluşan risk gerekçesiyle 04 Kasım 2020 tarihinden itibaren tedbiren kullanıma kapatılmıştır. Başhekimlik tarafından koordine edilen diğer alanlarda hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi devam edilecektir" dedi.

Birinci derece deprem bölgesi ve fay hattı üzerinde yer alan Aydın’da depreme dayanıksız kamu binaları arasında yer alan ve yıkım kararı bulunan Atatürk Devlet Hastanesi’nin poliklinik binası hakkında da 2007 yılında yıkım kararı verilmişti. O tarihte Aydın Valisi Mustafa Malay’dı. 2009’dan sonra sonra iki yıl Hüseyin Avni Coş, 2011-2013 arası Kerem Al, 2013-2016 arası Erol Ayyıldız, 2016-2017 arasından Ömer Faruk Koçak ve 2017-2020 arası üç yıl boyunca Yavuz Selim Köşger Aydın Valisi olarak görev yaptılar.


Bu tarihler arasında aynı hastanenin 1963 yılında Aydın SSK Bölge Hastanesi olarak o günün şartlarında yapılan binası ise 30 yıl sonra yapılan binadan daha sağlam çıkmıştı. Daha sağlam çıkan hastane binası yarım asırdır hizmet verirken çürük çıkan poliklinik binasının 1993 yılında yapıldığı raporların ardından 1993 yılında binayı yapan firma hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtilmişti. Yani geçen 13 yılda sadece yapılabilen tek icraat inşaatı yapan firmadan şikayetçi olmak ve binayı daha az yoğunluğun yaşandığı polikliniğe çevirmek olmuş.

Bu firmayı gereken şartlara sahip olmadan “Uygundur” diye teslim alıp hizmet vermeye başlayanlar hakkında her şey “Zaman aşımına” uğrayıp gitmiş.
13 yıldır her sabah ve akşam Vali Konağı ve Valilik arasında gidip gelirken binlerce kez önünden geçtikleri hastane binasının aksaklığını gören Vali Hüseyin Aksoy’u takdir ediyor ve bu kararlı duruşundan dolayı kutluyorum.


Hastane binalarının yanı sıra binlerce evladımızın içinde eğitim gördükleri okullarla ilgili deprem sorunlarının tespiti ve güçlendirilmesi konusunda gereken duyarlılığın gösterileceğine inancımız bir kat daha arttı.