Söke Şehir Stadı, 1976 yılında inşası tamamlanarak Sökeli futbolseverlerin ve vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Stadyumun hizmete girmesiyle, Söke ilçesinde futbol anlamında çok çok önemli gelişmeler yaşanmış ve çok sayıda futbolcular ve sporcular yetişmişti. Bugün ise hala sporcuların yetişmesine fayda sağlıyor.
Aradan geçen yaklaşık 45 yıllık zaman diliminde Söke Şehir Stadında tadilat veya tamirat yapılmadığı için stadın beton destek sütunları alarm vermeye başladı. Stadyuma ilk girişten itibaren dıştan bakıldığında stadın öncelikle dış cephe boyaları içler acısı. Çoğu camların kırık olması önemli bir konu. Stadın içerisine girdiğinizde ise, kapalı tribünde bulunan koltukların çürümeye yüz tuttuğunu, renklerinin kaybolduğunu hatta kuşların bu koltuklara dışkılarını bıraktığını rahatlıkla görebiliriz. Misafir takım oyuncularının kullandıkları soyunma odaları, duşlar ve tuvaletler bırakın kullanılmayı karşıdan görünüşü bile felaket. Sökespor takımının devamlı kullandıkları soyunma odaları bile diğer yerden aşağı kalır bir tarafı bulunmamakta.
Seyircilerin kullandıkları tuvaletleri sizlere sadece çekmiş olduğum fotoğraf ile anlatabilirim. Fotoğraf çekim anında yaşadığım görüntü beni dehşete düşürdü. Kapıların tamamında kapı boyaları deyim yerindeyse hiç yok. Kapalı tribüne giriş noktasında bulunan ana elektrik hattı ise kim bilir kaç kere yanma tehlikesi geçirdi ki rengi adeta siyaha dönmüş.
Söke Şehir Stadında yaşanan tüm olumsuzluklar bunlarla sınırlı değil. Stad personelinin devamlı kullanmış oldukları odalar bakımsızlıktan kullanılabilir durumda değil.
Soyunma odalarına gelince, iç ve dış cephe boyaları, elektrik ve sıhhi tesisatlarının yenilenmesi, fayanslarının değişimi, askı ve oturakların yenilenmesi acil olarak yapılması gereken konular. Protokol tribünü zemin ve koltuklarının, kırık pencere camlarının yenilenmesi. Çim saha da bulunan sulama sisteminin yenilenmesi. Stadyumda ses düzeninin yenilenmesi ve skorbordun elden geçirilmesi. Söke şehir stadı sadece çim sahadan mevcut bir yapı değil,bunun yanında kapalı spor salonu, güreş salonu, masa tenisi salonunda ise durum aynı bu şekilde. Haberin özü Söke Şehir Stadı tam teferruatlı olarak yeniden bakımdan geçirilmesi gerekiyor.
Söke ilçesinde mevcut 14 veya 15 amatör spor kulübü ve diğer spor branşları bulunmakta burada yetişen veya spor yapmaya çalışan yüzlerce gençler var. Söke İlçemize spor anlamında değer vermiyorsunuz tamam da hiç olmazsa burada yetişen, spor yapmak için canla başla çalışan yüzlerce genç sporcularımıza biraz olsun değer verirseniz bu gençlerin daha iyi şartlar içerisinde spor yapmalarına imkan sağlamış olacaksınız.
Yetkililere seslenmek istiyorum özellikle Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, lütfen Söke ilçemize gelerek bu görünen olumsuzlukları yerinde kendiniz görseniz ve biran önce yapılması gerekenleri yapsanız. Bu arada Söke'mizi yöneten tün yetkililere de seslenmek istiyorum, lütfen şehir stadında gerekli çalışmaları en kısa zamanda yapmanız doğru olacaktır.
Henüz amatör maçlar başlamadı, fakat 15 Kasım olarak bir tarih maçların başlaması için kesin olmasa da bir ışık olarak öngörülüyor. Şimdi Söke Şehir Stadın da ilk Sökespor maçı oynanacak, kapalı tribünde tam kapasite ile doldu burada yaşanacak bir facianın sorumlusu kim olacaktır. Çünkü kapalı tribünün kolonlarının her yeri çatlamış durumda.
Söke ilçemize değer verilmiyor fakat Söke’de spor yapan gençlerimize, futbolcularımıza yada taraftarlara biraz olsun değer verin de ligler başlamadan önce olabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olun.
Sökemiz ve Sökeliler bu olumsuzluklara layık değildir.