Sevgili okurlarım,
Son aylarda dev anket şirketlerinin yaptığı çalışmaları bu kez kaçıncı oldu diyerek büyük bir merak içerisinde takip ediyor ve haberleştiriyoruz. Elbette ki Nazilli Belediyesi’ni anketlerde üst sıralarda görüp gururlanmamak, başarısından dolayı sayın Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ı tebrik etmemek haksızlık olur. Sayın Özcan’ı tebrik etmeyen, onu kıskananlara söylüyorum. Sizler yanlış yoldasınız, O’nu eleştirmek, O’nun çalışmadığını yada proje yapmadığını söylemek, Başkanı başarısız görmek tamamen karalama kampanyasıdır.
Siz bu eleştirileri yaptıkça, siz kendisine söz söyledikçe adeta duvara toslayacak, halkın oylarıyla seçilen, vatandaşın değerlendirmesiyle anketlerde zirveye çıkan, yaptığı hizmetlerle Nazilli’yi 18 ay gibi kısa sürede MODERN bir görünüme kavuşturduğu için İTİBARSIZLAŞACAKSINIZ. Sakın bunu yapmayın, ETMEYİN…
**
Evet, gözlerinizi kapatıp hayal kurup suratında gülümseme oluşan ve okurken yuh be biz farklı şehirde mi yaşıyoruz diyenlere maalesef ki bende üzülerek katılıyorum.
Hatta gülmek istiyorum, çünkü gerçekten gülünecek durumdayız.
Aslında ağlanacak bir halimiz var.
Daha önce yazdığım ve gerçekten inanarak kaleme aldığım, “Çalışkan Başkan; 'Kürşat Engin Özcan' ve ' Nazilli Belediyesi sınıfta kaldı!” yazılarımda belirttiğim hususlar maalesef bir arpa boyu yol alınmadığını gösteriyor.
Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, SÖZDE çok çalışıyor ama maalesef ki ortada İCRAAT yok.
Şuana kadar da köklü bir değişim OLACAĞIYLA İLGİLİ de herhangi bir emare yok.
Maalesef ortada karamsar bir tablo var.
Neden mi?
Millet İttifakı diyerek yola çıkan İYİ Partili sayın Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan kendi meclis üyeleri başta olmak üzere bazı partilileriyle gergin bir durumda. Bunlar sadece partisine bir sebepten yada menfaatten dolayı üye olan partililer değil, partide üst düzey görevlerde bulunanlar.
Öte yanan AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz ve Mustafa Savaş’ın ziyaretlerinin ardından daha önce eski Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a da söylendiği gibi AK Parti’ye geçmesi için teklif getirmişler dedikodusunun ortaya çıkması da sanırım kafasının karışmasında etkili olmuş olabilir. Eğer böyle bir teklif varsa durum daha vahim. Başkan Özcan’ın gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye karşı söylemleri nedeniyle böyle bir sıkıntılı sürece AK Partili vekillerin gireceğini düşünmüyorum ama gene de partisine bir Belediye Başkanı kazandırmak isteyenler olmuş olabilir. Ama bu durum Başkan Özcan için daha sıkıntılı. Olası bir geçiş düşüncesinde onay alınamaması kendisinin ortada kalmasına neden olur. Ayrıca karışık kafa da hem kendisine hem de ittifakına zarar verir.
Sayın Özcan’ın ittifak ortağı CHP ile de çok içli dışlı olduğunu düşünmüyorum. Onlarla da covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan sosyal mesafe kuralı gibi bir mesafe olduğuna inanıyorum. CHP’nin sürekli suskun tavrı, sürekli aman ittifak zarar görmesin tavrının belki de onu cesaretlendirdiğini ve bu nedenle de hatalar silsilesini yaptığını düşünüyorum. Ki böyle olduğu için Aydın Büyükşehir Belediyesi ile CHP İl ve İlçe Başkanlığı’nın buna karşılık verdiği düşüncesindeyim.
Çünkü son bir ay içerisinde servis edilen 4-5 haber dikkatimi çekti.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili sayın Barış Altıntaş, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve Büyükşehir Bürokratları, Nazilli’de muhtarlarla kahvaltı organizasyonlarında bir araya geliyor.
Aydın tarihinde ilk kez muhtarların bir araya gelerek İlçe Belediye Başkanına ulaşamadığı ve hizmet alamadığı gerekçesiyle yaptığı toplantının ardından, muhtarlar ile arasında sorun olduğu iddia edilen ve zaman zaman haberlere yansıyan Nazilli Belediyesi’nin bu uyumsuzluğu sanırım Büyükşehir Belediyesi’ni de artık rahatsız etmiş gibi.
Oda Başkanları ve Muhtarlarla ilgili kahvaltıları ve Belediye Başkanı Özcan’ın toplantılarda bulunmayışını ben böyle yorumluyorum.
Sanki muhtarlara ‘Her ne kadar İttifak ortağımız olsa da Başkan Özcan ile olan sorununuz BİZİ ilgilendirmez, bizim sorumluluk sahamızda olan çalışmalarda SİZE HİZMET ederiz’ gibi sözler ima edilmiştir diye düşünüyorum. En azından ben böyle bir mesaj olarak değerlendirdim.
Bekleyip bu konu neden oluyor, ittifakta neler oluyor izleyip göreceğiz.
**
Dedim ya Başkan Kürşat Engin Özcan’ın kafası çok mu karışık acaba?
Aydın’da geniş katılımla gerçekleşen Millet İttifakı toplantısını neden yarıda bırakıp AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ı karşılamaya Nazilli’ye dönüyorsun?
Bu programı ertelemek çok mu zordu.
Elbette ki bir Milletvekilini özellikle KİT Komisyonu Başkanını ağırlamalısınız,
Elbette ki tüm siyasi partilerin oyuyla seçildiniz ve vatandaşa hizmet götüreceksiniz,
Ancak bazen topu Büyükşehir sorumluluğunda diyerek taca attığınız Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun olduğu ve sorunlar ile çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantıyı yarıda kesiyorsunuz.
- İlçe Başkanınızın eleştiride bulunduğu toplantıdan alelacele kaçar gibi ayrılmanız eleştiriye gelecek cevaptan mıydı?
- Şimdi de çıkıp yok algı yaratılıyor, yok aramızda sorun yok söylemleriyle düşüncelerini aktaranları yada bilgisi olanları yalanlayıp, seçmeni mi kandırdığınızı sanıyorsunuz?
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İlçe Başkanı Serkan Sevim ve CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin yapılan istişare toplantılarının ardından hazırladığı raporu size sunmalarını da ‘İstişare toplantımızı gerçekleştirdik’ demekle çözüleceğini mi sanıyorsunuz?
- Sanki bu iletilen rapordaki sorunları gerçekleştirecek ekip arkadaşlarınız mı var?
- Size yokuş yapan Müdürleriniz mi sorunu çözecek?
- İlçedeki Mahalle Muhtarlarının hizmet istemek için gittiği CHP İlçe Başkanının sizi aradığında telefonunu açmayıp, saatlerce dönüş yapmadığınıza şahit olmadığını mı sanıyorsunuz?
- Bu millet sizi yakından takip etmiyor mu sanıyorsunuz?
- Sahi Başkan siz milleti çok saf mı sanıyorsunuz?
- Sayın Başkan, aklınızı karıştıran bir şeyler mi var?
- Genel İktidar ile Yerel İktidar arasında mı kaldınız?
Eğer dedikodusu çıkan teklifler varsa elbette ki değerlendirmek hakkınız,
Ancak bunu hızlı yapın.
Nazilli’nin de sizin de siyasi geleceğinizin kaybedecek zamanı kalmadı.
Seçim zamanı açıkladığınız 30 DEV PROJE başlıkları yeniden gündeme gelecektir.
3 proje yarım yamalakta olsa başladı ama ya diğerleri,
Büyükşehir destek vermiyor mu diyeceksiniz?
İktidar engelledi mi diyeceksiniz?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çatıda oluşturduğu Millet İttifakı’nın yerelde tutmadığını mı söyleyeceksiniz?
Kusura bakmayın Nazilli halkı sizi bilecek ve sizi hesaba çekecek…
Yanınızdakilerin sormadığı en net soruyu ben sorayım sayın Başkan,
Nazilli halkına hizmet noktasında: ‘Genel İktidar mı?’ - ‘Yerel İktidar mı?’ diyorsunuz.
Elbette ki ikisini seçmelisiniz ama YÖNÜNÜZ bir tarafta NET olmalı.
Tüm benliğinizle bunu HİSSETTİRMELİSİNİZ!
Yoksa iki taraf da KERİZ değildir…!