Geçen hafta aldığı Fethiye mağlubiyetinin yaralarını sarmak isteyen Nazilli Belediyespor maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştı. Özellikle şampiyonluğu hedefleyen takımlar için, bu tür iç saha maçları kilit önem taşımaktadır. Çünkü sahanızda nitekim 'vasat' sayılabilecek takımlar karşısında yaşanabilecek puan kayıpları sizi hedefinizden alıkoyabilir.
Nitekim Naz-Naz maça hızlı başladı fakat, gerek Ceyhan takımının takım halinde savunma yapması, gerek tecrübeli kaleci Lokman'ın kurtarışları golün erken gelmesini geciktirdi. 45. dakika da bir karambol golüyle Nazilli Bld.spor öne geçince, Ceyhanspor'un bütün direnci ve morali yerle bir oldu. İkinci yarıyla birlikte Ceyhan takımı tamamen yarı sahasına hapsolurken, Nazilli Bld. Spor'un da yetenekli oyuncuları ön plana çıktı. Taktik disiplininden tamamen kopan Ceyhan'ın farklı yenilgisi kaçınılmazdı. Nazilli takımının hemen hemen tüm oyuncuları hatasız oynarken, takımın gol attıkça oyuna sarılması ve taktik disiplinden taviz vermemeleri dikkat çeken bir detaydı. Bu galibiyet gelecek haftalar için büyük bir özgüven ve moral kazandıracaktır.
ALKIŞLAR KİME: Stadın önünde, evlerin çatılarında ve balkonlarında takımlarını destekleyen Nazilli taraftarlarına.
HAYAL KIRIKLIĞI: Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bir hayli gergin olan Ceyhanspor yöneticilerinin, stadın önünde Nazilli Bld.spor taraftarıyla yaşadığı olaylar, spora ve sportmenliğe yakışmayacak cinstendi.
TEKNİK DİREKTÖRLER NE YAPTI?
HASAN ŞERMET: ( 4 - 1 -4 - 1 ) Hasan Şermet hoca 90 dakika boyunca oyunu adeta yaşadı. Oyuncuları kadar terlemiş, yorulmuştur. Takımı oyunu domine etti. Taktik disiplinden kopmadı ve gole doymadı. Hasan hoca skoru ele alan takımından, yorulan oyuncuları kenara alarak olası sakatlıklarında öne geçti.
MEHMET KOÇ: ( 4 - 5 - 1 ) Takımı tamamen savunma yapma anlayışıyla çıkarmış fakat bunun altında takımının kadro yetersizliğinin olduğunu da belirtmekte fayda var. Fakat anlaşılmaz bir şekilde ilk devre sonunda teknik açıdan takımının en iyi oyuncusu sol açık Okan Salmaz ve geçen hafta takımının tek golünü atan forvet Muhammed Sak'ı oyundan alması (sakatlıkları yoksa) büyük bir teknik adam hatasıdır. MAÇIN YILDIZLARI: Muhammet Ali Aydın - Forvet: 3.Bölge de top saklayarak arkadaşlarına boş alanlar açan, duvar olan, pres yapan ve performansını 2 golle süsleyen Muhammet formasının hakkını verdi, klasını konuşturdu. Mehmet Ersavaş: ( Orta saha ) Bir dinamo gibi çalıştı. 90 dakika mücadele etti, sürekli boşa çıkarak arkadaşlarına can simidi oldu. Galibiyette önemli rol oynadı. MAÇIN KIRILMA ANI: İlk yarının ortalarında maç golsüz devam ederken, sol bek Oktay Kancı'nın kafayla kalecisine vermek istediği top, havalanarak kaleye yöneldi. Fakat önde yakalanan kaleci Zekeriya büyük bir refleksle topu çizgi de yakalamayı başardı. O top gol olsa Ceyhan takımı büyük bir moral ve direnç kazanabilir, oyun tamamen onların istediği şekle dönüşebilirdi.
Nazilli Bld.spor 6-0'lık bu galibiyetle hem moral depoladı hemde rakiplerine göz dağı verdi. Fakat rakibin olağan üstü vasat bir görüntü verdiğinin altını çiziyor ve ayaklarımızın yere sağlam basması gerektiğini düşünüyorum.