TFF 3.Lig 2. Grup'ta ki temsilcimiz Nazilli Bld.spor sezona Fethiye deplasmanında 2-1'lik yenilgiyle başladı. Mutlak şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan Siyah İnciler'in bu yenilgiyle morali bozulsa da, ligin henüz başı olduğunu ve takımın hazır olmadığını belirtmekte fayda var. Bu köprünün altından daha çok sular akar.
*
'1 YILLIK SÖZLEŞMELER'
Son dönemlerde kulüplerin futbolcu sözleşmelerinde en dikkat çeken detaylardan biri, sözleşmeleri 1 yıllık imzalamaları. Tabi bunun birçok farklı nedeni var. Oyuncunun uzun süreli kontrat yapmak istememesi veya kulübün futbolcu için 'acaba' düşünceleri gibi. Oyuncu takıma uyum sağlayabilecek mi, şehire uyum sağlayabilecek mi.. Fakat 1 yıllık sözleşmelerin kulüp için kötü tarafları da var. Örneğin oyuncu mükemmel bir gelişim gösterdi, harika bir sezon geçirdi, birçok kulübün de dikkatini çekti. Bu çok verimli geçen 1 sezon sonunda oyuncu elini kollunu sallayarak, size tek kuruş bile kazanç bırakmadan başka takıma transfer olabilir. Yani başka bir deyişle oyuncuyu elinizden kaçırmış olursunuz. 1 yıllık kontratların bir kötü tarafı da, oyuncunun 'sözleşmem zaten 1 yıllık, sezon sonunda nasıl olsa buradan ayrılabilirim' düşüncesiyle takıma aidiyet duygusunu verememesine de yol açar. Oyuncu takım içinde huzurlu olmaz aklını tam olarak kulübüne veremeyebilir. Çünkü gelecek yıllarını garanti altına almak ister.
Peki çözüm nedir? Bu 1 yıllık sözleşmelere mutlaka (+) maddesini eklemek gerekir. 1+2 yıl 1+1 yıl gibi. İsteğe bağlı olarak oyuncu tarafından veya kulüp tarafından uzatma maddesi koymak mantıklı olabilir.
*
'AYDIN' temalı formalar..
TFF 1. Lig temsilcisi Altınordu yeni sezonda giyeceği formalarda, İzmir'in tarihi saat kulesi ve kordon boyunu temsil eden çizgisel temalara yer vermiş. Fikir bence şahane. Aydın takımları da formalarında şehrimizin tarihi, antik veya yöresel ürünlerine yer verseler nasıl olur? Üçgözler, Nysa antik kenti, zeybek oynayan efe figürü, zeytin dalı, incir..
İşte fırsat. Futboldan daha iyi bir reklam aracı mı var?
*
Sporcuya saygı nerede?
Gazetelerde veya TV ekranlarında transfer haberlerini takip ederken son zamanlarda ilginç bir detay dikkatimi çeker oldu. Kulüp yöneticisi veya başkanı koltuğunda oturuyor, sporcu ayakta sözleşme imzalıyor.
Sanki oyuncuya 'ELEMAN' muamelesi yapılıyor hissi uyandırıyor bende. Sporcuya saygı duymuyorsanız spora saygı duyun!!
Bu kötü sözleşme imzalama töreni görüntülerinden kurtulmak dileğiyle.
*
Geçen hafta okuduğum bir haber beni hem şok etti hem de çok üzdü. Haberin başlığı şu: 'Aydınspor'a hırsız şoku'
Aydınspor kulübüne ait depo kimliği belirsiz kişiler tarafından soyulmuştu. El insaf yahu! Yazık yahu!
İnsan yemek yediği çanağa tükürür mü? Yaşadığı şehre ihanet eder mi? Bu kadar mı düştünüz? Bu kadar mı alçaldınız? Pes! Vallahi pes!
*
Misli.com Sultanlar Ligi'nde mücadele eden Aydın BŞB. Bld spor bayan voleybol takımımız Mimar Sinan kapalı spor salonunda oynadığı mücadele de güçlü rakibi Galatasaray'ı 3-2 mağlup etti ve pandemiden dolayı maalesef Aydın'lı sporseverler bu nefes kesen mücadeleyi yerinde izleyerek o heyecanı yaşamadılar.
Ahh Corona ah sen nelere kadirsin...