Herkese merhabalar. Bu haftaki yazımda sizlere yaşadığımız bu dijital hayatın bünyemizdeki yarattığı etkiden bahsetmek istiyorum. İlk olarak sizlere bir sorum olacak… Bu gelişmiş dünyayı yaşadığımızı varsayarak sadece 15 yıl geriye gitsek mutlu olur muyuz? Ne akıllı telefon var ne de gelişmiş bilgisayarlar ve sosyal medyadan eser yok. Nasıl bir psikoloji de oluruz acaba… Bence sadece ekonomik yönden mutlu oluruz. Çünkü Doların ve Euro’nun düşük olduğu, patatesin, soğanın, domatesin ucuz olduğu dönemler ne güzeldi değil mi ? Gerçi o zamanın ekonomisine göre yine pahalıydı her şey.
Ben bu yeni dünyadan çok mutluyum. Teknoloji gelişmeli, teknolojisiz hayat düşünemiyorum. Ne güzel aga ya faturalarımı, alışverişimi, devlet kurumlarında yapacağım işleri bilgisayar başında yapabilmem beni o kadar mutlu ediyor ki…
Dijitalleşen bu yeni dünyada hayatta kalabilmek için sürekli yaratıcı fikirler geliştirmek gerekir. Geliştirdiğimiz bu gelişim yolculuğu, size yenilikçilik, yaratıcı düşünme ve beyin fırtınası süreçleri ile ilgili bilgi veriyor, pratik öneriler sunuyor. Bu sayede, kurumunuzdaki tüm alanlarda yenilikçilik ve yaratıcılık süreçlerinizi en etkin şekilde yönetebilir ve ortaya çıkarabilirsiniz.
Yapılan araştırmalara göre, dijitalleşmenin insan hayatına etkisi full pozitiftir. Dijitalleşme en çok sağlık, bankacılık, eğitim sektörlerinde baş gösteriyor.
Kuşkusuz hayatımızın dijitalleşmesi koronavirüsle başlamadı ama hayatımıza da bir yenilikler kattığı da kesindir. Milyonlarca çalışan “Home Office” şeklinde iş gördü. Gitmeye üşendiğimiz mağazalar, marketler, aklımıza ne gelirse bir tıkla ayağımıza geldi.
Bence yaşam ve alışveriş alışkanlıklarının değiştiği, online alışverişin önem kazandığı bu dönemde, dijital dünya yeni bir ivme kazandı.
Elbette bütün bu süreç yaşamak istemediğimiz bir süreçtir. Koronavirüs yüzünden ülkede her şey çöktü. Koronavirüs salgını, dijitalleşme sürecini bir tık hızlandırdı. Bu süreçten etkilenen sadece eğitim ve iş hayatı değil, kültür ve sanat hayatı da dijitale geçiş sürecinde. Salgın sonrasında belki özlediğimiz birçok şeyi yapacağız, belki de kurumlar fiziksel mekanlara geçiş yapacak amma velakin hiçbir şey eskisi gibi olmayacak çünkü dijital dönüşüm süreci yeni bir aşamaya geçmiş olacak.