Kuşadası Belediyesi'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla geçen 6 yılın ardından geçtiğimiz yıl 22. Altın Güvercin Beste Yarışması yeniden kanatlanmıştı.
*
Geçmişten günümüze çok sayıda müzisyeni dinleyiciyle buluşturan yarışmada geçen yıl birinciliği 25 yaşındaki Gökçe Özgül, 'Sen Bana Canlı Lazımsın' isimli eseri ile kazanmıştı.
*
Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması 1985 yılından bu yana Türkiye'nin pop müzik alanında yaşayan geleneksel tek beste yarışması. Kuşadası'nda bir yarışma yapma kararı alınmasının ardından yarışma komitesinin yaptığı ilk toplantıda planlanan müzik yarışmasının "beste ağırlıklı" olması uygun görülmüş ve barışın sembolü güvercinden esinlenilerek yarışmanın ismi Altın Güvercin Beste Yarışması" olarak belirlenmiş. Birincisi 1986 yılında düzenlenen ve yıllar içerisinde geleneksel hale gelen Altın Güvercin Beste Yarışması'nı ilk kez Fatih Erkoç "Yol verin a dostlar" şarkısı ile kazanDı.
*
Bugün akşamüzeri tekrar başlayacak bu heyecanı SES Gazetesi adına takip edeceğim. Tabii ki bu yıl pandemi koşulları nedeniyle çoğu etkinlik kısıtlamalara maruz kalıyor.
*
Türkiye'nin ilk ve tek beste yarışması niteliğinde olan Kuşadası Altın Güvercin Yarışması ve Festivali, Kuşadası'nı tanıtan en büyük marka değerlerinden birisi. Bunun farkında olan Belediye Başkanı Ömer Günel'in ve Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun geçtiğimiz yıl bu değere sahip çıkarak yeniden başlamaları Kuşadası adına atılmış en önemli adımlardan birisidir.
*
Pandemi sürecinin başından itibaren toplum sağlığını korumaya yönelik yürüttüğü çalışmalar ve aldığı önlemlerle dikkat çeken Kuşadası Belediyesi, bugün başlayacak ve 6 Eylül'de düzenlenecek olan final gecesi ile sona erecek olan 23. Altın Güvercin Beste Yarışması öncesinde sıkı tedbirler aldığını açıkladı.
*
2500 kişi kapasiteli Altın Güvercin Amfi Tiyatro'da, 5 Eylül tarihinde gerçekleşecek olan Berkay konseri ile 6 Eylül tarihinde yarışmanın Onur Ödülü sahibi olan ünlü pop müzik sanatçısı Erol Evgin'in katılımıyla gerçekleşecek olan Büyük Final Gecesi'ne en fazla 800 izleyici katılabilecek. HES kodu bulunmayan izleyiciler amfi tiyatroya alınmayacak. Bizde HES kodlarımızı aldık ve haber takibimize başlıyoruz.
*
Fatih Erkoç, Eda Özülkü, Harun Kolçak, Asya, Bora Ayanoğlu, Ercan Saatçi, Ajlan Büyükburç gibi bir çok bestecinin star olma yolundaki önemli başarılarından birisi olan Altın Güvercin'in yeni yıldızların doğuşuna tanık olması Aydın ve Kuşadası için en büyük gurur kaynağı olacaktır…