Hepimiz daha mutlu bir hayat isteriz devamlı, daha zinde bir biz, yaşamdan keyif almak, başarılı olmayı kim istemez ki… Bunları yapan insanlar var bu hayatta. Herkesin hayalini yaşayan mutlaka başka bir insan vardır. Bahsettiğim bu insanlar gün içinde ne yaparlar, nasıl bir yaşamları var hep birlikte göz atalım. -  Zaman ve planlama konusunda uzman olurlar. Bir sözü çok sık kullanırız; “Vakit, su gibi akıp geçiyor.” Aslında zaman su gibi akıp gitmiyor. Bu insanlar zamanları çok değerli olduğu için kıymetli kullanırlar. Günlerini, haftalarını, aylarını çok iyi kontrol edebiliyorlar. Bir araştırmaya göre insanlar yapılacaklar listesinin yalnızca yüzde 41’ni gerçekleştiriyorlarmış. Bence bu hayatı planlı yaşamalıyız. Zamanı kullanabilme yeteneği kaliteli yaşam ile doğru orantılıdır. - Yaptıkların herhangi bir şeyin keyfini çıkarırlar. Bu insanlar iş anında işlerini çok iyi yaparlar. İş zamanında sadece işlerini düşünürler. Çok verimli olmaya çalışırlar. İşin sonuna gelindiği zaman kendilerine, fobilerine, ailelerine, sevdiklerine vakit ayırmayı ihmal etmiyorlar.

“ÖNEM VERMEYİ TERCİH ETMEDİĞİNİZ SÜRECE, ZAMANIN KENDİ İÇİNDE BİR ANLAMI YOKTUR.” – LEO BUSCAGLİA

- Sürekli öğrenme meraklısı olup, kitap okurlar. Bir çoğumuz iş temposundan dolayı kitap okumaya zaman bulamayız. Ama bu başarılı insanlar zamanlama ve planlama konusunda çok iyi oldukları için kitap da okurlar ve sürekli yeni bilgiler edinirler. Şöyle bir bilgi vereyim size; Dünyanın en üst düzey başarılı insanların kitap okumaya çok fazla vakitleri vardır. - Her güne erken başlarlar. Güne erken başlamak tüm başarılı insanların ortak alışkanlığıdır. Daha piyasalar uyanmadan, rakipleri daha tam olarak uyanmadan bu insanlar sporlarını, okumalarını meditasyonlarını bitirmiş ve o günü planlamış oluyorlar. Saatler sabah 9 u gösterdiğinde bu başarılı insanlar hemen hemen o güne hazır olurlar. -  Gereksiz bulduklarını hayatlarında bulundurmazlar. Gereksiz şeylere hayır demek gerekli ve önemleri şeylere evet demektir.
-  Asla o günün işini ertelemezler. Erteleme huyu sadece erteleme anında kalan bir şey değil. Bütün hayata bulaşır. Başarılı insanlar gerçekten bu işin matematiğini çözmüş. Yapılması gereken o işin zamanında bedelini ödüyorlar ve bütün hayatlarında rahat ediyorlar. Erteleme huyu olanlar ise iş anında gerekli olan beledi ödemedikleri için bütün ömrümüz o bedeli ödemekle geçiyor. -  Egzersiz yaparlar. Başarılı insanların hepsi egzersiz yaparlar. Yaşları ilerlediği zaman vücudunu ve zihnini dinç tutmak için ekstra çaba gösterirler. Egzersizlere vakit ayırmayı hayatınızdan zaman çalmak olarak görmeyin. Yaptığımız o egzersizle bedenimizi ve zihnimizi dinç tutarız. Sadece başarılı olmak olarak düşünmeyin, iyi bir bedene, iyi bir zihne sahip olmak genel mutluluğumuzu inanılmaz etkiler.