“Ahlak, namus deyince sadece kadından konuşan herkes ahlaksız ve namussuzdur” demiş Frida Kahlo. Her kadının canı yandığında, canımız yanıyor, daha ne kadar canımızı yakacaksınız artık yeter! 

Malesef ki namusu sadece kadınlarda arayıp, namussuz erkeklere göz yuman bir ülkede yaşıyoruz. Hor gördüğünüz hayvanlar kadar olamıyorlar gerçekten. Neden mi; hemen bir örnekle açıklıyorum..

“Kurtlar 750 KG çene basınç gücüne sahiptir. Ama eşlerine asla saldırmazlar.”

2020’nin ilk 7 ayında 172 kadın cinayeti, 94 şüpheli kadın ölümü yaşandı, artık yeter! Sevgili ebeveynler oğullarınıza sevmeyi öğretin, vazgeçebilmeyi, bir kadını incitmemeyi, gülüşünü eksiltmemeyi , kendinden sakınmayı, kıymetli bir kuş tüyünü elinde tutar gibi tutmayı ve en önemlisi de uçmak isterse avuçlarını açıp nazikçe serbest bırakmayı öğretin. Çocuk gelişimine ağırlık vermeliyiz. Her şeyin başı eğitim.

Okan Bayülgen’in bir paylaşımı vardı. Çok tutulmuştu, şimdi onu hep birlikte hatırlayalım…

“Düşen sütyen askın yok. Canını acıtan ağda, cımbız yok. Duştan sonra saatlerce uğraşacağın saçın yok. Karnında taşıyacağın bebek yok. Sancısını çekeceğin reglin yok. Cinsel ilişkiye girsen kaybedeceğin hiçbir şey yok. Tek başına gece dışarı çıksan laf atacak kimse yok. Şort giysen bakacak insan yok. Altı üstü bir adam olacaksın. Onu da olamıyorsan geber daha iyi.”

Gerçekten aklım almıyor. Bir cana nasıl kıyabiliyorsun. Bir insanı öldürmek nasıl bu kadar kolay olabiliyor. Reddedilmeyi bileceksin. Boğazımızdaki düğümleri sayamaz olduk. İçimizde biriken acı, korku, kaygı, öfke ve nefretten çıkamadığımız günleri yaşıyoruz. Yazarak öfkemiz dinmiyor, paylaşım yaparak öfkemiz dinmiyor ne yapsak öfkemiz dinmiyor “ARTIK YETER!” demekten başka bir şey gelmiyor elimizden…

Bu acının tarifi yok.

Bir çiçek daha solmasın, bir annenin ocağına daha ateş düşmesin. Bir tane daha çiçek solmasın, bir anne daha ağlamasın yeter artık.
KADINA ŞİDDETE HAYIR!