Birçok partinin en yetkili kademlerini genel merkez atamasıyla seçtiği bu yıllarda İYİ Parti'nin Aydın İl Başkanlığı için 3 adayın yarışması demokrasi adına çok olumlu bir örnek.
* * *
12 Temmuz (yarın) Aydın'ın siyasi tarihine 3 adaylı bir il başkanlığı seçimi olarak geçecek.
* * *
Ben bu şehirde görev yaptığım yıllarda 3 adayın yarıştığı il başkanlığı seçimini neredeyse görmedim.
* * *
Aydın'da faaliyet gösteren il yönetimlerine baktığımızda genelde ya atanmış ya da genel merkez tarafından tek aday gösterilip gidilen seçimlerde üyelere başkanlığı tasdik ettirilmiş yönetimleri görüyoruz.
* * *
Katılımcı demokrasinin atanmışlardan ziyade seçilmişlerin yönetmesi inancındayım. Bu açıdan değerlendirildiğinde şu an Aydın'da bunun en iyi örneğini İYİ Parti'de bulduğumuzu kabul etmeliyiz.
* * *
Bu demokrasi örneği il kongresinin sağduyulu bir şekilde olgun bir havada geçmesini diliyorum.
* * *
Sonuçta İYİ Parti Aydın teşkilatı ülkedeki en başarılı örgütlerden. Bir milletvekili ve iki belediyesi var. Ki kazandığı Nazilli Belediyesi, İYİ Parti'nin Türkiye'de yönettiği en büyük belediyedir. İncirliova Belediyesi'ni de kazanan İYİ Parti. Köşk ve Kuyucak'ı %9, Buharkent'i ise %2 oy farkıyla kaybetti.
* * *
Seçim sonuçlarını analiz ettiğimizde ise İYİ Parti'nin, Millet İttifakı ortağı CHP'ye tam destek vererek CHP'li ilçeler ve büyükşehirin kazanılmasında da katkı verdiğini görüyoruz.
* * *
Aralık 2018'de mevcut il başkanının görevden alınması sonucu il yönetimine atanan Cemal Sarı'nın genellikle başarılı bir grafiği olduğunu görüyoruz.
* * *
Siyaset kurumu elbette başarıları göz önüne alır ama siyaseti şekillendiren çok fazla etmen var.
* * *
Belediye Başkanları, milletvekilleri, eski yöneticiler derken çoğu karar başkanların inisiyatifi olmaktan çıkıyor. Yarın seçimi ve sonuçlarını değerlendirirken en çok bu etmenleri göz önüne almalıyız.
* * *
İYİ Parti İl Başkanlığı yarışına üç adayla giriyor.
* * *
Cemal Sarı, Yüksel Öztürk ve Süleyman Demirci.
* * *
Her üç adayı da incelediğimizde partilerine il başkanı olarak değer katabileceklerini söyleyebiliriz.
* * *
Son söz İYİ Partililerde…