Gazetecilik mesleğine, siyaset muhabiri olarak başladım. İşim gereği, kapanan Aydın İl Genel Meclisi ve Aydın Belediye Meclisi’nin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi ve Efeler Belediye Meclisi’ni yıllarca takip ettim.

Çalıştığım bölge itibariyle de bir yıldır da Germencik Belediye Meclisi, Koçarlı Belediye Meclisi ve İncirliova Belediye Meclisi toplantılarına ağırlık verdim. Beni en şaşırtan ise, İncirliova Belediye Meclisi oldu. Çünkü İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile Cumhur İttifakı, Millet ittifakı ve DSP’li meclis üyelerinden oluşan bu mecliste görüşülen özellikle çekişmeli maddelerin oylamasının genellikle eksik yapılmasıydı. Oylamaya sunulan madde için meclis üyelerine kabul edenler sorusu yöneltiliyor. Maddeyi uygun bulan meclis üyeleri, bir ellerini havaya kaldırarak oy tercihlerinin evet olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki oylamanın devamı olarak meclis üyelerine kabul etmeyenler sorusu sorulmuyor.

Evet vermeyen meclis üyeleri, sanki hayır oyu vermişler gibi kayda geçiriliyor. Yani bir nevi niyet okunarak, muhalefetin oy tercihi belirleniyor. El işareti ile oylamaya katılmadığı halde hayır oy kullandığı şeklinde kayda geçilen bir meclis üyesi, itiraz edip oylamada ben hayır oyu kullanmadım, çekimser kaldım derse ne olacak?

Sonuçta oylamada evet, hayır oyları gibi çekimser kalmak da bir tercihtir. Bakalım hatadan ne zaman dönülecek? Umarım, yapılan hata ileride belediye yönetimi ve meclis üyelerinin başına dert olmaz. Saygılarımla...