Milletimizin ağır bir ihanete, vatanımızın hain bir işgal girişimine uğramasının üzerinden dört yıl geçti. 15 Temmuz gecesi, Cenâb-ı Hakkın yardımı ile aziz milletimiz, okunan salalar sayesinde o gece ülke yönetimini ele geçirmek için yola çıkanların çabalarını boşa çıkardı. Milletimiz vatanına, bayrağına, ezanına ve iradesine sahip çıktı. Dine hizmet ediyor gibi görünerek yıllarca menfaat devşirenlerin emellerini boşa çıkardı. Zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirdi elhamdülillah!
Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur:
“Onlara ‘Yeryüzünde fesat çıkarmayın’ denildiğinde, ‘Biz ancak ıslah edicileriz’ derler. Şunu bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir, lakin anlamak istemezler.” ( Bakara, 2/11,12)
İyi bilinmelidir ki 15 Temmuz’da milletimizin istiklal ve istikbaline kasteden FETÖ, bir fitne şebekesidir. Dinî bir grup değil, bir fesat yuvasıdır. Allah’a olan bağlılığımızı, Resûlullah’a olan muhabbetimizi, sadakamızı, kurbanımızı, mukaddes saydığımız nice değerlerimizi istismar etmiştir. Göz bebeğimiz olan gençlerimizi sinsi planlarla ana babasına ve milletine düşman hale getirmiştir. Saf ve samimi müminleri kandırarak kazandıklarını zannedenler, hakikatte yalnızca kendilerini kandırmıştır.
Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) bizleri şöyle uyarıyor:
“Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir; ona ihanet etmez, ona yalan söylemez, onu yüzüstü bırakmaz. Her Müslüman’ın ırzı, malı ve kanı bir diğer Müslüman için dokunulmazdır.” (Tirmizî, Birr, 18.)
Allah Resûlü (s.a.s)’in çağları aşan apaçık bir uyarısı vardır:
“Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz.” (Buhârî, Edeb, 83.)
O halde, bilinçli, sağduyulu ve dirayetli olalım. Milli ve manevi değerlerimizi istismar etmeye çalışanlara asla fırsat vermeyelim. Kur’an-ı Kerim’in rehberliği, Peygamberimizin örnekliği hayatımıza istikamet verecektir. Güvenilir kaynaklardan öğreneceğimiz sahih dinî bilgiyle yaşayalım. Vatanımızın selameti, devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için birlik ve beraberliğimizi koruyalım.
Geçmişten günümüze vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz.
Kurban Bayramı yaklaşıyor. Hakka yakın olmak için, Rabbimize teslimiyetimizi ifade etmek için kurban keseceğiz. Malum salgın hastalık yüzünden insanlarımız belki bu sene kurban ile fazla ilgilenmeyebilir. Ancak vekalet Kurban ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile gerek yurt içinde ve gerek yurt dışında vekaleten kurban kampanyalarına destek olabiliriz.
Bu sene ilan edilen yurt için için 975 TL, yurt dışı için ise 825 TL. olan hissetlerle destek olmak mümkündür. Bir yıl boyunca boğazından et geçmeyen nice insan kurban günlerini bekliyor. Sizler de bu iyilik hareketine katılabilirsiniz.
Yıllar yılı bu milletin zekatını, fitresini, kurbanını, hayrını FETÖ’ye iyi niyetlerle teslim edenler, yeni bir iyilik hareketi olan Türkiye Diyanet Vakfını desteklemeli diye düşünüyorum.
Rabbim ülkemizi yeni FETÖ hareketlerinden muhafaza eylesin.
Bizlere bu dünyada ve ahirette iyilik ve güzellikler ihsan etsin. Bizleri ana babalarımızı ve bütün mü’minleri ateş azabından muhafaza etsin.
Kurbanınız, kurbanlıklarınız, kurban vekaletleriniz mübarek olsun.
Cuma’nın hayrı ve bereketi hepinizin üzerine olsun.