Ünlü bir üşenirin dediği gibi: BOŞVER!
İnkar etmenin ve kaçmanın uzun süre de bir çözüm getirmediği, daha da çok sorun yarattığı bir gerçektir boşvermişlik. Her geçen gün insanlar kendi kontrollerinde bir hayat yaşamak için arayışa giriyor. Bu kontrolleri tutamayan insanlar da stres içine giriyor. Stres seviyelerini kontrol altına almak için artık yapmak isteyen insanlara gelsin bu yazı…
Unutma; “Her şey seninle başlar…”
Benliğimizin bir parçası haline gelmiş ön yargılarımız, esiri olduğumuz negatif iç diyaloğumuz ve reaksiyonlarımızla yaşayıp vücudumuza negatif enerjiyi depolamak, zarar görmek çoğumuzun alışkanlığıdır.
Kendinize yaptığınız baskıdan hızlı bir şekilde kurtulun…
Çoğumuzun aklı çok geç olduktan sonra yerine geliyor. Önemli olan düşüncemizin ne kadar kontrolü altında yaşadığımızı görüp, kendi kendimize yaptığımız baskıyı gerçekten farketmek, bu baskıyı minimuma indirebilecek seçenekleri kullanmayı öğrenmek, yeni alışkanlıklar yaratmak ve bunları tekrarlayarak kuvvetlendirmek… Yani otomatik pilottaki yaşantıdan seçimlerimizin olduğu bir yaşantıya geçişi sağlamak.
Benden size tavsiye, “Depoyu boşaltın”…
Bir tatil veya yalnız kalmak iyi gelecektir. Çok bunaldığım zaman geçerim odaya kapatırım ışıkları karanlıkta boş boş tavana bakarım. İlginç bir şekilde iyi gelir. Kolay değil öyle her şeyi ve herkesi boşvermek… İlla ki kafaya takacağız, illa ki o konuda strese gireceğiz bir sözle hemen kurtulabiliriz; ”Aman! Sonucunda ölüm yok ya!” İç niyet önemli. İçiniz iyiyse her şey iyi gider. “Her şey çok güzel olacak” diyerek bile moralimizi ve motivasyonumuzu yükseltebiliriz.
Ve son olarak; “Soran olursa boşvermişlik sendromuna girdi, çıkınca sizi umursayacakmış dersiniz”