Çok önceleri okuduğum bir kitabı buldum çatı katındaki eşyaların arasında. Yine baştan sona okudum. Kitapta altı çizilen o kadar çok cümle ve tanımlama var ki kendi kendime söylendim ''tüm kitabın alıntını çizmişsin yahu''... Olan biteni anlamaya her zaman müthiş merakım vardı. Ve öğrendiklerimi başkalarına anlatma tutkusuna sahiptim. Kendi çapında hastalık bu.
Çalpara; o benim!!! Çünkü çalpara denizde yaşayan yengeç türü, balık ağlarının düşmanı, yırtıcı bir hayvan. Kol ve bacaklarını koparıp denize atsalar da suda sabırla sırt üstü yatar, batmadan bekler. Uzunca bir bekleme süresinden sonra, kol ve bacaklarına yeniden kavuşur. Muhteşem, çünkü bana başka hayatları anlatır. Başkalarının hayatlarını ya da kendi hayatımızın görünmeyenlerini, anlaşılmayanlarını. İnsan denen şu bencil yaratığa başkalarının hayatlarını anlatmak hayati bir iş. Bu kadar mı kötülük sarmış bedeni... Bu kadar kötüyse her şey, hepimizin içinde birileri ölmüştür; bu kadar iyiyse her şey, hala içimizde bir yerde birileri uçurtma uçuruyor demektir. Ne ara öfke ile büyümüşüz biz ? Bu soruyu yanıtlamak çok zor. İnsan içindeki çocuğu yaşlandırmamalı. Ne kadar yaş alsan da ne kadar olgunlaşsan da bir tarafın masum ve yalınayak kalmalı. İnsan büyüyünce en sevdiği alışkanlıklar da mı değişiyor ? Bazı dallar zamansız kırılıyor. Sevdiğimiz adam; aşkını kanıtlamak için.... Sevdiğimiz kadın, aşkını kanıtlamak için.... Büyümek eğitidir, sınavdır aynı zamanda. İnsandan başka, anlamı yoktur dünyanın. Büyümek korkunç ve biliyordum korkunç olacağını. Celladın korkunç olması, insan yaşamının değerli olması demekti.İster buna boyun eğelim, ister yerine başka bir korku getirerek onu ortadan kaldırmaya çalışalım bu kadar kötüyse her şey, hepimizin içinde birileri ölmüştür zaten. Sigara hemen biter ve kül tablasında tamamen uzun kül ve izmaritten oluşan bir hale dönüşür. Öyle ki, dışarıdan tek bir araba, çocuk, uçak sesi gelmez. Kocaman bir sessizlik.
Zaten içimizde bir yerde dost dediğin nedir ki, hepsi iyi gün dostu dur inançla nöbet tutar ve son darbeyi indirecek anı bekler.