Öğrendin mi İnsan?
Yalnızlığı çaresizliği, dört duvarla konuşup bir bardak çayla demlenmeyi. Şimdi öğrendin mi sahip olduklarının bir anda uçup gidebileceğini? Sadece yaşadığın anlarda var olduğunu, şükretmeyi öğrendin mi insan? Her şeyin ötesinde ”Her şeyin başı sağlıkmış” demeyi.
Seni bir gün yutacak şu kara topraklar üzerinde, kibirle yürümemeyi öğrendin mi insan? Dünyanın diğer ucundaki insan ile nasılda bir bütünmüşsün değil mi? Açlığa, savaşa, zulme ses çıkarmamışlığın nasılda bir virüs ile öğretti sana tek can tek ses tek nefes olduğunu anladın mı insan? Sadece kendine yaşadığını kendini gördüğünü bir selamın dahi kıymetini bilmediğini fark ettin mi? Kilometrelerce uzakta acılar çekenlere nasılda kör kaldığını çığlıklarını duymadığını bir bütünün parçaları olduğunu kabul ettin mi insan? Dünyanın kocaman insanlığın ne kadar küçük olduğunu şimdi fark ettin mi?
Doğanın sokakların yalnız sana ait olmadığını, her şeyle bir olup yaşamanın tadını.bir bak etrafına kaç yıl yaşarsan yaşa sadece yaşadığın anlarda varsın aslında.
Öğren insan, her şeyle tam olmayı, sevmeyi, korumayı güvenmeyi ve duymayı, vicdanın senin rehberin olsun ..