Seçilmiş insanların, topluma örnek olma gibi bir misyonları vardır. Bu toplum barışı için çok önemlidir.
Ne yazık ki.. Günümüzde insanlarımız, özellikle siyasette, rakiplerinin nefes alışından, bıyığına, gülümsemesine, esnemesine kadar kulp takmaktan zevk aldıklarını görüyoruz.
Böyleleri görevleri dışında gündem yaratmaktan zevk alıyor.
36 Mehmetçiğimizin şehit olmasından zevk alabilecek, bırakın bir Türk’ü, bir insan olabilir mi? Vicdanı olan bir insan bunu yapar mı?
82 milyon insanımız kan ağlıyor. Millet olarak yüreğimizin dağlandığı bu günlerde, sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o anki gülümsemesine kulp takmak, onu yargılamak gibi bir hataya düşenler, ayıp ediyorlar.. Böyle bir şey olabilir mi?
Böyle bir hata işleyen Nazilli Belediye Başkanı sayın Kürşat Engin Özcan sosyal medya hesabından, Mehmet Akif Ersoy’un bir şiirinden alıntı yapıp;
“IRZIMIZDIR ÇİĞNENEN, EVLADIMIZDIR DOĞRANAN,
HEY SIKILMAZ, AĞLAMAZSAN BARİ GÜLMEKTEN UTAN..”
Şeklindeki paylaşımı tüm sağduyulu vatandaşları yaralamıştır. Düzenlediği tüm ilçe halkını davet ettiği ‘şehitlerimize saygı yürüyüşü’ öncesi ilçede infial yaratmıştır. Siyaset karalayıcı olmamalı.
**
ABAK’TAN SERT VE UYARICI AÇIKLAMA!
Yine, Nazilli Belediye Başkanı Av. Kürşat Engin Özcan’ın bir hafta önce İYİ PARTİ kongrede yaptığı konuşmasında, “BİR DAHAKİ KONGREMİZİ SARAYDA YAPACAĞIZ” gibi kin ve öfke dolu cümleler sayın Başkanımıza yakışmamıştır. Bunlar toplumu ayrıştıran, huzur bozan herkesin kaçınması gereken davranışlardır.
Nazilli AK PARTİ İlçe başkanı sayın AV. MUSTAFA ABAK, Nazilli Belediye Başkanını toplumu ayrıştıran, kin ve öfke saçan bu yaklaşımına, yaptığı sert ve uyarıcı açıklama ile Başkan Özcan’ın bu tavrını ve açıklamalarını kınamıştır.
Sayın AK Parti İlçe Başkanının açıklaması ve telefonla yaptığı uyarı sonucu, Nazilli Belediye Başkanı Av. Kürşat Engin Özcan, hatasını anlamış, telafi etmek için sosyal medyadan paylaşımını kaldırmak zorunda kalmıştır. Başkan bir yerde hatasından döndüğünü göstermiştir. Bu onurlu bir davranıştır.
Toplumu temsil eden özellikle seçilmiş insanların, topluma örnek olma zorunluluğu vardır. Milli birliğin yolu buradan geçtiğini herkesin bilmesi gerekir. Bu günler milletçe birlikte dayanışma içinde geçecek günlerimizdir.
**
HALUK ALICIK’IN YOLUNDA
İki dönem Nazilli Belediye Başkanlığı yapan sayın Haluk Alıcık, belediye başkanlığını kazandığında ilk iş olarak Av. Kürşat Engin Özcan’la Belediye Avukatlığı için anlaşmak olmuştu.
Aradan geçen 10 yıl sonra Haluk Alıcık, Av. Kürşat Engin Özcan’ın İYİ Parti İlçe Başkanı olmasını sağladı. Ne tesadüftür ki. 9 ay önce Nazilli Belediye Başkanı seçilen Av. Kürşat Engin Özcan’da Haluk Alıcık gibi ilk icraatı Belediye Avukatı olarak Av. Cihat Öztürk ile anlaşmak oldu. Av. Kürşat Engin Özcan, belediye başkanlığının 9’uncu ayında Haluk başkan gibi, belediye avukatı Cihat Öztürk’ün İYİ PARTİ Nazilli İlçe Başkanı olmasını sağladı. Kürşat Başkan bu uygulaması ile Haluk Başkanın yolunda olduğunu gösterdi. Herhalde Kürşat Başkanın hizmette rehberi Haluk Alıcık olacağa benziyor… **
FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİYMİŞ!
Yakından tanıdığım bir arkadaşım, elinde trafik idari para cezası tutanağıyla yanıma geldi.
Banu Aydın adında bir trafik fahri müfettişi, son günlerde araçlara ceza yağdırdığını ifade ettiler.
Aynı kişi tarafından 09 DGS 10 plakalı araca bir tekerleği kaldırıma çıkarıp park yaptı diye 132 lira ceza cezası kesilmiş. Bir başka araca da aracın burnu kaldırımı ihlal ediyor diye ceza yazmışlar. Olacak iş değil. Bundan böyle milletin başına birde trafik müfettişlerinin dert olacağı anlaşılıyor.
Oysa 2 tekerini kaldırıma çıkaran araç sahibi, yolun geniş kalmasını araçların geçmesine mani olmamak kaydı ile böyle park yaptığını söylüyor. Nazilli’de ve Aydın’da birçok noktada trafiğin durma noktasına geldiğini hepimiz görüyoruz.
Karayolları trafik kanununun ilgili maddesi gereğince bu ceza, ilgili kişiye tebliğ edilmiş.
 İnsanlarında yürüdüğü çarşı içindeki kaldırımlarda kamunun buradaki ihlalleri kim ceza yazacak? Kaldırımlar işgal altında vatandaş adına bu görevi kim yapacak.
Araç sayısı her geçen gün hızla artıyor. Yollar yeteri kadar genişlikte değil araçlar park yapacak boş yer bulamıyor. Yayaların geçmesini engellemeyecek şekilde araçlar park yapma fırsatı buluyor. Böyle gelişigüzel trafik müfettişleri doğurursak bunlar sıkıntı yaratır.
Böyle işgüzar olduğunu düşündüğüm müfettişler bu sıkıntılı dönemde milletin canını yakmasın. Bu başıboşluk önlenmeli. Böyle düşünceli kişilere bu fırsat verilmemeli.
**
KORONAVİRÜS GERİ VİTES TAKTI!
Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu, koronavirüsle ilgili dünyadaki ve Türkiye’deki son gelişmeleri beş soruda yanıtladı. Pavel Ursu virüsün aşısı ve tedavisinin bir an önce geliştirilmesi için tüm dünyadan 4 bin uzmanın bir araya getirildiğini söyledi. - Dünya Sağlık Örgütü, ismi daha sonra COVID-19 olarak değiştirilen Coronavirüs 2019 salgınıyla ilgili 30 Ocak 2020 tarihinde ‘Uluslararası halk sağlığı acil durumu’ ilan etti. Bu ilanın amacı, dünyanın bu salgınla mücadele için birlikte çalışması gerektiğini duyurmak. Tanımlar ve terminoloji bir yana, ülkelerle virüsün yayılmasını sınırlandırmak için hep birlikte çalışıyoruz. 5 Mart itibariyle 38 ülkede COVID-19 vakasına rastlandı ama bu veri her saat değişebiliyor. Şu an tüm dünyada 86 bin 980 koronavirüs vakası var. Bunların 2 bin 762’si ölümle sonuçlandı. Çin’deki 78 bin 190 vakanın 3 bine yakını, ölümle sonuçlandı.