Nazilli Belediyespor, geçtiğimiz haftalarda ligde üst üste gelen istikrarsız sonuçlar ile galibiyeti unutup, taraftarını umutsuzluğa iterken, Darıca Gençlerbirliği A.Ş karşısında almış olduğu 7 gollü farklı galibiyet ile bu defa moral bularak güven tazeledi.
Darıca Gençlerbirliği A.Ş. karşısında, gelinen bu noktada, büyük çoğunluğun umudunu kestiği o takımdan, kendi emeği ve azmiyle geri dönüşümünü yapan, zorluklarla, karamsarlıklarla, maddi krizlere rağmen yoluna sağlam adımlarla ilerleyen, bir Nazilli Belediyespor izledik.
Son haftalarındaki olumsuz tablodan bugüne, takdir edilecek bir geri dönüşle önemli bir mesafe kat eden Nazilli Belediyespor için ligin geri kalan kısmı Play-off adına çok daha verimli olacak gibi göründü.
Nazilli Belediyespor son haftaların aksine, sezonun ilk yarısında alışık olduğumuz tempolu futbolu ile karşılaşmaya hızlı başladı. Mert Çapar’ın hızlı ve akıllı hücumları sonrasında ilk on dakikada, ardı ardına, Sedat ve Aziz ile yüzde yüzlük gol pozisyonlarını kaçırdılar. Hırslı oyununu sürdüren siyah beyazlılar istediği golü bulmakta da fazla gecikmedi. Kazanılan penaltıyı Sedat ile gole çeviren Naz naz, rakibinin de gardının erken düşmesini sağladı.
Golden sonra kazanamama stresini üzerinden atan futbolcular, kazanılan moral ve yüksek atmosfer ile beraber, sahanın her yerinde saldırgan, rakibini ısıran ve her alanda prese dayalı futbol oynamayı düşündüler. Karşılığında da sahada seyir zevki yüksek bir karşılaşma ortaya çıktı. Oynadıkları oyun ile hem kendileri mutlu oldu hem de kendilerini izlemeye gelen seyirciler. Rakibini her iki yarıda da kendi yarı sahasında hapsederek çıkmasına mani olan siyah beyazlılar, sayısızca da gol pozisyonu üreterek bu anlamda rekorda kırdı diyebiliriz.
Nazilli Belediyespor’un coşkulu, öne hızlı çabuk giden, çabuk oynayan futboluna karşılık, karşısında yeşil sahada önde topu tutamayan, ev sahibi takımın hücumcularını karşılaşma sonuna kadar önlem alamayan bir Darıca Gençlerbirliği A.Ş. vardı.
Karşılaşmanın geneline bakınca bir tarafta, son haftaların aksine, topu istediği gibi kontrol eden, koşturan, pres yapan Nazilli Belediyespor ile sahada ne yaptığının farkında olmayan ve güçsüz bir görüntü çizen Darıca Gençlerbirliği A.Ş. seyrettik.
Ev sahibi Nazilli Belediyespor adına atılan 7, rakip Darıca Gençlerbirliği A.Ş. adına atılan 2 golü izlerken gerçekten futbol adına güzel şeylere de şahit olduk.