Nazilli Belediyespor için sabahın erken saatinde yola çıktık. İstikamet Soma’ydı. Ümit Özmen kaptanlığında Ömer Duran, Mehmet Mersin ve ben neşeli ve hoş sohbet içerisinde Soma Atatürk stadyumunun yolunu tuttuk. Somalı seyirciler stad kapılarında kuyrukta bekliyorlardı. Biz oraya ulaştığımızda stad kapılarında kızlı erkekli binlerce genci görünce, Ümit Özmen’e galiba bugün öğrencilere okullarından izin verilmiş dedim. Basın tribünündeki yerimizi aldıktan ve stada seyirci alımı başladıktan sonra, kısa sürede stad kapasitesinin dolduğunu gördük. Hafta ortası olmasına rağmen maça ilgi büyüktü. Soma’lı seyircilerin organize bir şekilde karşılaşma başlamadan önce tek tek futbolcularını tribünlere çağırarak moral ve motivasyon sağladıklarını gördük. Seyircileri tebrik etmek lazım Nazilli Belediyespor maçını seyretme arzusunun ötesinde Soma’lı olma ve gerçek taraftar imajını yansıtmak için mükemmel bir sınav verdiler. Böyle seyirci güzelliğini kendi evimizde, Nazilli Şehir stadyumunda da görmek istiyoruz.
Somaspor seyircisinin müthiş desteği ile Nazilli Belediyespor karşılaşmasına hızlı başladı. Genç Ali Akkuş, Mehmet Bağlı ve Nurettin Çağlar orta sahada ilk yarıda çok iyi mücadele ettiler. Organize ataklara bu üçlü, müthiş organize etti. Nazilli Belediyespor’da Mehmet Ersavaş, Polat Güren ve Sergen Piçinciol ile bu ataklara direnmeye çalıştı. İlk yarı güçlü ve mücadeleci bir futbol seyrettik.
İkinci yarının başlaması ile birlikte Nazilli Belediyespor oyunda önce dengeyi sağladı, akıllıca savunma yaparak rakibini durdurdu, daha sonrada Mert Çapar ile hızlı hücumlar denedi, zaman zaman başarılı olsa da, sonuca ulaşamadı.
Nazilli Belediyespor'da hala hücum bölgesinde sorunu var. Orta saha problemi var. Santrafor Yunus’un özelliklerinin tam tersine sahip iyi dripling yapan, adam geçen bir golcüye ihtiyaç var.
Ağır defans, yaratıcı, adam eksilten orta saha yokluğu ve gol bölgelerinde ayağına hakim, çabuk, rakip geçen ve son vuruşları iyi olan bir golcüye ihtiyaç var dedim. Hepsi doğrudur. Bu sıkıntı Çarşamba günü Soma açık bir şekilde görüldü.
Eğer Somaspor ilk yarıda ve ikinci yarıda bulduğu 4 mutlak gol pozisyonu değerlendirebilse skor çok farklı olabilirdi. İkisinde Nazilli Belediyespor kalecisi Zekeriya Topayan yüzde yüzlük kurtarış yaparak geçit vermezken iki topta direkte patladı.
Nazilli Belediyespor düşünce olarak beraberliğe razı bir oyun ortaya koyarken kazanmayı düşünmeyince, kalecisi Zekeriya’nın sihirli elleriyle Soma Atatürk stadyumundan kömür yerine, altın değerinde 1 puanı evine götürdü.