13. hafta karşılaşmasında siyah beyazlılar geçen haftalara göre farklı bir düzenle sahadaydı. Nazilli Belediyespor 12 haftalık maraton da bulundukları yer ve aldıkları sonuçlarından memnun bir şekilde Nevşehir Belediyespor karşısında sahaya çıktı.
Nevşehir Belediyespor için yenilmemek çok önemliydi. Alınacak puan ve puanlar ile puan cetvelinde yukarıdaki rakiplerinden kopmama hesabındaydılar. Beraberlik hesabı iyi, galip gelirlerse, sadece 3 puan değil birçok şey kazanmış olacaklardı. Ancak; Oynadıkları oyun ile, kurdukları kadro zenginliği, eş değer değildi. 3.ligde hedefleri olan bir takım izlenimi vermedi bizlere.
Nazilli Belediyespor'da ise işler biraz daha güzeldi. Kazanmak ilk hedefti. Beraberlik veya mağlubiyet Nazilli Belediyespor’un düşünmediği bir sonuçtu. Nazilli Belediyespor’da özgüven, futbolcuların beyniyle ayaklarının aynı oranda çalışmasına vesile olmuş gibiydi.
Yavuz hoca, orta sahayı kalabalık tutan, pas yapmayı seven, topun değerini bilen, mücadele eden ve futbolu aklıyla oynayan futbolcuları sahaya sürmüştü. Bu isimlerden Zafer, Uğurcan ve Sedat 3’lüsü, iyi pas yaparak maçın yükünü çekmede, oyunu kontrol etmede ve yönlendirmede öne çıkan isimler oldular.
Kanatlarda ki Mert Çapar ve Aziz Kızılgün hızlı hücumu oynayabilen ve atak sonuçlandırmayı başaran isimlerdi. Ancak İlk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiren bu futbolcular ve santrafor Yunus değil, her zaman ki gibi sürpriz isim Sedat oldu. Harika bir gol buldu ve takımını soyunma odasına mutlu yolladı.
Yavuz Hoca maçın gidişatına göre de kulübesini hazırlamıştı. Oğuzhan hazır ancak kulübedeydi. Diğer golcü Volkan, Fatih Gül ve diğer oyuncular hamle sırası bekliyorlardı.
İkinci yarı ile birlikte Nevşehir Belediyespor takımın orta alandaki presli oyunu ve baskılı futbolu Nazilli Belediyespor’u hataya zorlamaya çalışsa da bu planlarında da başarılı olamadılar. Nazilli Belediyespor tandeminde ki Sergen ve Polat ilk hamlelerde çok başarılıydılar. Kenar bekler Sinan ve İlyas kontrollüydü, arkaya adam kaçırmadılar. Bir iki cılız pozisyon buldular sadece o kadar. Eski futbolcumuz Yasin Dülger kendisini yere bıraktığı bir pozisyonda penaltı bekledi, karşılaşmanın hakemi oralı bile olmadı. Kendisine de sarı kartı göstererek oyuna dönmesini istedi. Yasin’i de maç boyunca zaten bir daha da göremedik.
Nazilli Belediyespor, maç boyunca yüksek tempo yapmadan ancak, oyundan düşmeden 3 puan için savaştı ve istediklerini de 4 gol ile fazlasıyla aldılar. Yavuz hoca, gerekli hamleleri de maç içirişinde yaptı. Zafer, Sedat ve Yunus’u oyundan kenara alırken hem alkışlattı hem de giren oyuncuların maç tecrübelerine katkı sağladı. Bunlar temponun korunmasına ve pozisyon üretmede etkili de oldu.
Nevşehir Belediyespor transferde pahalı harcamalar yapmasına ve Özcan Kızıltan gibi tecrübeli bir hocaya sahipken, istedikleri istikrara bir türlü ulaşamadılar.
Karşılaşma boyunca Özellikle Mert Çapar’ı zevkle seyrettik. Çünkü hareketli ve hiç durmayan, arayış içinde olan bir Mert Çapar vardı sahada. Eğer Mert Çapar gibi bir açık oyuncunuz varsa bu anlamda işler daha farklı olabiliyor.
Sedat’ı anlatmaya gerek yok. Her zaman ki gibi, takımın çilingiri. Onun Nazilli’de olması kendisi ve bizler için büyük kazanç. Toplu ve topsuz oyun da onu izlemek ayrı bir zevk. Zaten oyundan çıkarken de attığı 2 gol ve oynadığı oyun ile kendisini izleyenlerden almış olduğu ayakta alkış bunun göstergesiydi.
Nazilli Belediyespor bir bütün içerisinde yoluna devam ediyor. Lig uzun bir maraton, elbette inişli çıkışlı bir grafik, sakatlıklar ve formsuzluklar mutlaka olacaktır. Ancak saha da Nazilli Belediyespor’un bunun üstesinden gelebilecek teknik ve futbolcu kadrosuna sahip olduğunu ve bunu taraftara hissettirdiğini gördük.
Başarılar Naz Naz..