Hemen herkesin çoğunlukla kullandığı, içinde bin bir duyguyu barındıran kelime dizesi. Her şey farklı olabilirdi, şuan ki hayatın evin evliliğin okulun mesleğin bulunduğun mahalle arkadaşların şehrin kazandıkların yada kaybettiğini düşündüklerin farklı olabilirdi. Şuan ki zaman diliminde farklı olabilirdi sorusuna cevap olarak ne diyorsun? Kabullenişe mi teslim ettin? O zaman kendini hiç olmamış sayıp öylemi göçeceksin sonun içinde ki sonsuzluğa. Başlamayacak mısın küçük adımlarla farklılığa, aklında bir yerlerde kayıtta kalıp sadece düşünce olarak mı fısıldayacak sın kendine ve o fısıltı ile şuan da olmayı yaşayamayacak mısın? Geçmişi düşünerek geleceği kaygı ile bekleyerek an da hiç olamayacak mısın?
Her ikisi de birer gölge gelecek belirsiz geçmiş kuş misali uçtu gitti. Peki an? avuçlarının tam ortasında. Her şey farklı olabilirdi’yi yaz avucunun içine ve başla yaşamaya. Yıllardır ertelediğin yada hiç düşünmediğin kısa bir tatile çık yada kapat kendini sesiz bir odaya kendinle konuş. Sorduğun sorular ve aldığın cevaplar en gür sesinle gelecek sana duy ve duygularına ulaş. Beklemeyi bekleme.
Beklemek ocaktaki yemek için uygundur fakat hayattaki adımlara yaşanmamışlıklara vurulan bir prangadır. Çıkar prangaları, yaşın ister 20 olsun ister 80 daha ne kadar burada misafiriz bilmiyoruz. Son 1 saatin yada 50 yılın kalmış olsun hiç fark etmez. Farklı olabilirdi dediklerini yaşamaya başla. 1 dakikalık da olsa, değiştirebildiğin ve istediğin şeyleri yaşamanın değeri emin ol 100 yıl yaşamış olmana değer..
Tecrübelerin rehberin düşüncelerin ışık olsun yolculuğuna, "Bende varım bende yaşadım” de en cesur tarafınla. Her şey farklı olabilir’i her şey farklı olacak ile değiştir artık lügatında.