Dünya üzerinden gelip geçen insan sayısı milyonları buluyor. Güneş 4.6 milyar yaşında Dünya 4.54 milyar yaşında ve içinde bulunduğumuz gezegen milyarlarca gezegenin yanında küçük bir gezegen. Yerdeki kum taneleri, toprağın altındaki milyonlarca karıncanın bir tanesi, ağacın yaprağından sadece biri, bin bir çeşit kuşlardan sadece biri kadarsın.
Seni diğer her şeyden ayıran, akıllı, düşünebilen, kavrayabilen, özgür, irade sahibi, sorumlu olman.
Sana bahşedilmiş bunca özellikleri görmeyip kendini dünya üzerinde tekten sayman kendinden başka hiç kimseye ve hiçbir şeye saygının sevginin olamayışı ve bulunduğun yeri hem kendine hem tüm her şeye cehennem etme uğraşın.
Sadece 1 tohum tanesi olduğunu unutmuş olman ne büyük gaflettir. 4.54 milyar dünyanın yaşı ve insanlığın yaşı çok net olmamakla beraber yine milyarlara ulaşıyor. Sen, peki sen kaç yaşındasın, kaç yaşına kadar buradasın. 70 mi, 80 mi, 100 mü, sadece 100 mü. en fazla 100 yaşına kadar bur da nefes aldığını düşünsek bile. 209.000 yıl insanlığın yaşı (çok net olmamakla beraber) bu rakamın içinde sadece 100 yıl kaldın ve sadece 1 dakika 1 saniye süre kadar
Peki ne yaptın? Tüm canlı hayatı devam ettirmek ve dünyanın düzenini korumak için uğraşır ve görevinin farkına varıp bu görevi yaşamı son bulana kadar devam ettirirken sen ne yaptın? Karıncalar bir yiyeceği kendi için alırken diğer yiyeceği başka bir karınca için taşır ve ömürleri sadece 45 yada 60 gündür bu kısa süre içinde bile uyum içerisinde yaşayıp bitirirler yaşamlarını. İnsana emanettir dünya insana bir süreliğine ve yaşamı devam ettirmesi için verilmiş bir görevdir aslında. Farkında mıyız bu görevin farkında mıyız? Sadece bir yolcu olduğumuzun.yada hiçbir şeyi anlamadan sadece bakıyor muyuz dünyaya görevimizi, kırıp dökmek yıkmak yok etmek olduğunu mu düşündük.
Hayat bir otobüs yolculuğu son durağa varmadan farkına var. İnsan olarak doğdun insan olarak büyüdün ve insan olarak yaşa. İnsan olmak korumak sevmek saygı duymak paylaşmak anlatmak öğretmek küçümsememek ve hayatı kolaylaştırmaktır. Sende mükemmelsin, fakat her şey gibi...